– Jeg gleder meg ekstremt mye til Skup, sier David Fahrenthold.

Skup 2024

Mannen bak «grab them by the pussy»-avsløringen til Skup

Den amerikanske gravejournalisten David Fahrenthold blir intervjuet på scenen av Thomas Seltzer.

Publisert Sist oppdatert

Til årest Skup-konferansen kommer den amerikanske gravejournalisten David Fahrenthold. I dag jobber han for New York Times, etter over 20 år i en tilsvarende rolle i Washington Post. Han er også politisk kommentator for NBC News og MSNBC.

Mest kjent er Fahrenthold kanskje for avsløringen av videoen hvor Donald Trump kom med sin «grab them by the pussy»-uttalelse før presidentvalget i 2016.

I 2017 ble han hedret med en Pulitzer-pris for avsløringer rundt Trumps påståtte veldedige gaver og dekningen av presidentvalget. Fahrenthold har også fått mye oppmerksomhet fordi han aktivt bruker sosiale medier for å hente inn informasjon og be om tips fra brukerne.

– Jeg gleder meg ekstremt mye til Skup. Hvor ellers kan du finne så mange dyktige journalister på ett og samme sted? sier Fahrenthold til Skups nettside.

Thomas Seltzer, som har fått mye oppmerksomhet for sine UXA-dokumentarserier, ønsker blant annet å diskutere: Kan man bedrive objektiv nyhetsformidling fra en posisjon som selve hovedfienden for den amerikanske høyresiden?

Skup-konferansen arrangeres i Tønsberg 12. til 14. april.

Powered by Labrador CMS