Mediefolk:

NRK henter sin nye forsideredaktør fra Nationen. I dag ble det klart at Monika Aaserud bytter jobb.

Monika Aaserud er ansatt som ny forsideredaktør for nrk.no

Forlater Nationen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norges største mediehus har ansatt Nationens utviklingsredaktør som ny forsideredaktør for nrk.no, det skriver både Nationen og NRK i hver sin pressemelding.

Monika Aaserud vil bli savnet. Samtidig er vi stolte over at hun hos oss har bygget seg opp til å ta steget inn i en så stor og viktig jobb i det norske medielandskapet. Nationen kan være et slikt springbrett og samtidig en attraktiv arbeidsplass der folk som blir, får utvikle seg faglig og ha det bra, sier sjefredaktør Irene Halvorsen ifølge pressemeldingen.

Aaserud kom til Nationen i desember 2016. Et halvt år senere trådte hun inn i avisens ledergruppe, først som publiseringsleder, deretter utviklingsredaktør.

– Med Aaserud på laget har Nationen tatt digitale kvantesprang. Vi har gjennomført en fullstendig digital transformasjon og endret kultur, organisasjon, arbeidsoppgaver og arbeidsprosesser. Det er ingen liten oppgave - et flertall av organisasjonene som prøver seg på dette internasjonalt, feiler, sier Halvorsen.

Nettsjef Hildegunn Soldal i NRK er glad for at Monika har takket ja til jobben.

– Nettet blir en viktigere og viktigere plattform for å nå ut til publikum med NRKs innhold. Og med stadige endringer i folks mediebruk blir jobben med å videreutvikle forsiden og den fantastisk flinke gjengen som jobber her aldri ferdig. Monika har både kompetansen og engasjementet til å gi oss god fart fremover, sier Soldal ifølge pressemeldingen.

– Hun er en sterk lagbygger og opptatt av å bygge gode samarbeid på tvers. Som forsideredaktør for nrk.no er det viktige egenskaper, fortsetter hun. I tillegg har hun god forståelse av helheten i NRKs oppdrag og har tydelige ambisjoner fremover.

Powered by Labrador CMS