Truet avis etter avsløringer

- Avisa kan bli utsatt for krefter, jeg sier ikke hva.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Finnmark Dagblad i Hammerfest fikk verbal pisk da avisen avslørte hemmelige millionprosjekt i kommunen.

Avisen hadde funnet ut at Havnestyret i Hammerfest kommune hadde vedtatt et nytt byggeprosjekt som ifølge lokalavisen lå an til å koste mellom 250 og 300 millioner kroner. Vedtaket skal ha vært så hemmelig at ikke engang rådmannen i kommunen har vært klar over at behandling og vedtak har funnet sted.

Helvete

Da Finnmark Dagblads journalist Bjørn Egil Jacobsen kontaktet Ap-medlem og styreleder John Wahl i Hammerfest Havn for en kommentar, fikk Jacobsen et svar som ikke er av de vanlige når politikere ikke vil kommentere avsløringer. Wahl ønsket ikke omtale som gjorde prosjektet kjent:

– Gjør dere det er tusen og helvete ute. Da kan avisa bli utsatt for krefter, og da tenker jeg ikke på havnestyret, men jeg sier ikke hva, raste styreleder John Wahl.

Det fikk gruppeleder Raymond Robertsen til å reagere. Han satte seg straks ned og forfattet et brev til Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen og spurte om det var slik partiets medlemmer skal håndtere mediene.

Paddeflat

– Til daglig jobber flere tusen journalister i forskjellige redaksjoner, og støter noen ganger på vanskelige saker. Det er derfor helt utenfor alt man kan akseptere at politikere truer journalister for å la være å skrive om saker politikerne ikke vil ha oppmerksomhet rundt, skriver Robertsen i brevet.

Til NRK sier Johansen at en slik oppførsel overhodet ikke er akseptabel.

– Selvfølgelig er det ikke akseptabelt å uttrykke seg på den måten som her er gjort, og jeg er veldig glad for at Jan Wahl har beklaget denne episoden, sier Johansen.

Wahl sier i samme artikkel at han forstår at språket han kan oppleves som truende, og legger seg flat for kritikken.

Powered by Labrador CMS