Petter Northugs bil ble stående på en inntauingstomt i Lillestrøm etter at han ble stoppet av politiet på E6 i forrige uke.

Ber Spesialenheten vurdere Northug-lekkasjer til mediene

Politimester reagerer.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Øst politidistrikt ber Spesialenheten for politisaker se på lekkasjer til mediene i forbindelse med Petter Northug-saken.

Dette melder VG og henviser til hjemmesiden til Øst politidistrikt.

Northug ble nylig stoppet for å ha kjørt for fort med bil, og han er mistenkt for å ha vært ruspåvirket under kjøringen. Hjemme hos den tidligere langrennsstjernen ble det samme dag også gjort et mindre funn av narkotika.

Flere medier har omtalt taushetsbelagte opplysninger rundt saken.

– Vi ser alvorlig på at opplysninger fra etterforskningen er lekket til pressen, og har derfor valgt å oversende saken til Spesialenheten for nærmere undersøkelser. Tillit til at politiet håndterer opplysninger vi får på en god måte er helt avgjørende for å løse vårt samfunnsoppdrag, sier politimester Ida Melbo Øystese.

– Det er svært viktig at informasjon vi ønsker å ta opp i avhør med siktede eller vitner ikke er gjort kjent for allmennheten på forhånd, sier Øystese.

Northug er siktet for fartsovertredelse, kjøring i påvirket tilstand og oppbevaring av narkotika etter at han ble stoppet av politiet sist torsdag. Det bekreftet politiadvokat Silje Bergsholm overfor NTB mandag.

Lørdag sa politiadvokaten at Northug i første omgang var siktet for fartsovertredelse, men på spørsmål om siktelsen fra NTB mandag bekrefter Bergsholm at siktelsen nå inneholder tre lovbrudd.

Den tidligere langrennsstjernen ble stoppet i en fartskontroll i 110-sonen på E6. Farten ble målt til 168 kilometer i timen, og førerkortet til den tidligere langrennsstjernen ble beslaglagt på stedet.

Powered by Labrador CMS