Andreas Selliaas i Idrettspolitikk.no går nå inn på eiersiden i Transit Media.

Idrettspolitikk.no får ny eier

Fusjonerer med Transit Media AS.

Publisert Sist oppdatert

Nettavisen Idrettspolitikk.no, med Andreas Selliaas i spissen, fusjonerer nå med Transit Media AS. Selskapet utgir fra før Transit Magasin og Naturpress.

– Jeg er veldig stolt over å kunne annonsere dette samarbeidet, sier Terje Karlsen, redaktør og en av eierne av Transit Media AS, i en pressemelding.

Selliaas ble i fjor kåret til Årest medienavn av leserne til Kampanje.

– Vi snakket om et slikt samarbeid for et par år siden og nå så vi muligheten til å danne et felleskap som skal dekke blindsoner i dagens medielandskap, sier Karlsen.

Det siste året har Idrettspolitikk.no vært eid av svenske Everysport Group. Selliaas går i forbindelse med fusjonen inn på eiersiden i Transit Media.

Terje Karlsen i Transit Media.

Styreleder i Transit Media, Anne Håskoll-Haugen, er svært fornøyd med å samle de tre nettavisene:

– Det er modig å starte ny avis i et lite land som Norge. Enda modigere er det å starte en ny avis som satser på globale nyheter. Naturpress, Idrettspolitikk.no og Transit Magasin vil til sammen gi norske lesere en uavhengig internasjonal dekning de ikke får andre steder.

En del av forretningsmodellen er at ett abonnement på en av nettavisene gir tilgang til alle tre. 

Transit Media AS skriver at Idrettspolitikk.no skal være en nettavis for alle sportsinteresserte som ønsker mer kunnskap om det som foregår i kulissene, journalister som ønsker mer dybde og bakgrunnskunnskap, studenter som ønsker påfyll i den akademiske hverdagen og for politikere som ønsker å få vite mer om idretten før de tar viktige beslutninger.

– Vi skal ha et kritisk blikk, men ikke være negative, sier Selliaas.

Han legger til:

– Det har gått opp for stadig flere at idrettspolitikk er et viktig område. Fotball-VM i Qatar åpnet øynene for mange. Det samme gjorde koronapandemien og den stadig tilbakevendende OL-debatten. Saudi-Arabias massive inntog i idretten er et annet eksempel på hvordan idrett og politikk smelter sammen og smelter sammen med stormaktspolitikken.

Powered by Labrador CMS