Einar Hålien. Foto: Birgit Dannenberg
Einar Hålien. Foto: Birgit Dannenberg

Hemmelige mediesøkere

Søkerne på stillingen som leder ved Institutt for Journalistikk holdes anonyme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediene kjemper for å få ut navnene på søkere på sentrale stillinger i samfunnet. Når de holdes tilbake, mener vi det er galt. Så hvorfor vil ikke IJ offentliggjøre navnene på dem som vil bli instituttleder?

Bør være åpne

Assisterende generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening er varamedlem for styreleder Einar Hålien i IJ-styret og vil derfor begrense sine kommentarer. Han viser til redaktørforeningens tidligere uttalelser om at det bør være større åpenhet rundt pressens egne organisasjoner og institusjoner.

– Når man søker en stilling som leder for IJ, burde man ikke være klar over at dette er en stilling der man fort havner i søkelyset, og godta at søkerlisten offentliggjøres?

– Det bør man absolutt, og det er helt åpenbart, men det er rimelig at offentliggjøring er et premiss som blir gjort klart på forhånd. Etter mitt syn bør søkelistene være offentlige, sier Jensen.

I ansettelsesutvalget sitter IJs styreleder Einar Hålien, NJ-leder Elin Floberghagen, administrerende direktør i Mediebedriftenes Landsforening Arvid Sand og IJ-medarbeider Erika Jahr.

Utilgjengelig

Floberghagen ønsker ikke å kommentere og henviser til IJs styreleder Hålien.

Journalisten har gjort gjentatte forsøk på å få tak i Hålien over telefon tirsdag, men har ikke lyktes. Mandag skrev Hålien følgende i en e-post til Journalisten da han ble spurt om å utlevere søkerlisten.

– Vi offentliggjør ikke søkerlisten. Flere av søkerne og andre interesserte har bedt om konfidensialitet. Ansettelsesutvalget, som består av Arvid Sand, Elin Floberghagen, Erika Jahr og meg, samles i neste uke for å begynne behandlingen. Tidspunkt er ikke endelig, men det blir trolig den 28.5..

Powered by Labrador CMS