High North News' nyhetsredaktør Trine Jonassen er på plass i Arendal denne uka.

– Ikke riktig at ingen nordnorske medier er i Arendal

Minst én nordnorsk redaksjon deltar hvert eneste år.

Publisert

«Nordnorske redaktører nøler med å sende reportere til Arendalsuka», skrev Journalisten tidligere denne uka.

Ingen av de mer enn 300 akkrediterte journalistene var utsendt fra nordnorske mediehus, skrev vi også. Men da overså vi High North News, nettavisa som gis ut av Nordområdesenteret ved Nord universitet.

Her har redaktør Arne O. Holm slett ikke nølt med å sende nyhetsredaktør Trine Jonassen for å dekke Arendalsuka.

– Vi har deltatt på Arendalsuka hvert eneste år de siste årene, og gjør det fortsatt. Det er med andre ord ikke riktig at ingen nordnorske medier er til stede. Samtidig er det kanskje naturlig at vi prioriteter annerledes enn andre. Vi er en internasjonal avis for hele Arktis, med flest engelskspråklige lesere. For oss er det viktig å nå ut i verden med nyheter som speiler og gir innsikt i situasjonen i nord, sett fra nord, skriver Holm til Journalisten.

I år er det naturlig nok sikkerhets- og forsvarspolitikk som dominerer avisas dekning, forteller redaktøren.

Arne O. Holm, her på Svalbard.

 – Å møte kildene og aktørene i det internasjonale spillet, å kunne konfrontere disse direkte, er noe helt annet enn å sitte på avstand og bygge på tredjehåndskilder, skriver Holm.

Journalisten siterte tidligere denne uka Helgelendingen-redaktør Jonas Brække på at bildet av Arendalsuka som en nasjonal arena for demokratisk folkeopplysning og debatt er «sterkt oppskrytt».

– Det er heller skapt av pr-byråer og andre som har interesser i å framstille betydningen av dette arrangementet på mest mulig feilaktig vis, sa Brække til egen avis.

– Å avfeie Arendalsuka som ei messe styrt av PR-byrå, og derfor ikke delta, gir liten mening. Jeg sitter med redaktøransvaret, og vi bestemmer selv fra hvilke arenaer vi vil rapportere. De nordnorske arrangementene er ikke spesielt interessant for oss. Det er kilder vi stort sett har tilgang til hele året, og bringer sjeldent noe nytt for oss, avslutter High North News-redaktør Holm.

Powered by Labrador CMS