Paal Ravnaas i Forsvarets forum ønsket å havne ordførerveggen i Stange rådhus, men en avtale mellom fem andre partier satte en stopper for ambisjonene.

Valg 2023

Ingen ordfører for Forsvarets forum: – De har svelget en hel kamelkaravane

Et litt spesielt samarbeid stoppet ordførerplanene til redaksjonssjef i Forsvarets forum, Paal Ravnaas. 

Publisert Sist oppdatert

Det ble et brakvalg mandag for Nærmiljølista i Stange som sikret seg 15 prosent av stemmene i den kommunen. Som Journalisten omtalte tidligere denne uken var  Forsvarets forums Paal Ravnaas aktuell som ordfører. 

Ravnaas har jobbet i Forsvarets forum siden 2008, og har siden 2019 vært varaordfører i hjemkommunen. 

– En hel kamelkaravane 

Ravnaas bekrefter overfor Journalisten fredag at Forsvarets forum ikke får sin første ordfører. 

Han vil sitte som varaordfører frem til konstitueringen av nytt kommunestyre i oktober, men en avtale mellom Arbeiderpartiet, Frp, Sp, H og Krf sørger for et samarbeid uten Nærmiljølista. 

– Jeg gikk for ordførervervet og vår politikk, men nådde ikke opp med å få til flertall. 

For å beholde ordføreren valgte Arbeiderpartiet i Stange å tilby de andre partiene som ønsket et politisk skifte et samarbeid, sier Ravnaas. 

– Så her har det ikke gått med litt kamel, de har svelget en hel kamelkaravane for å få dette til. 

Fortsetter

Ravnaas vil fremdeles sitte i kommunestyret og i formannskapet, og kommer heller ikke til å drive med journalistisk arbeid i Forsvarets forum den kommende fireårsperioden. 

– Men det er nok av oppgaver for å få drift og annet i Forsvarets forum til å gå rundt for at vi fremover også skal være det viktigste nettstedet og magasinet om forsvarssaker. Så min rolle blir administrativ, avslutter Ravnaas. Powered by Labrador CMS