Roman Polanski kalte Charlotte Lewis en «løgner» og en «fabeldikter» i et intervju med magasinet Paris Match i 2019.

Injurier

Roman Polanski må møte i retten i injuriesak etter intervju med Paris Match

Den fransk-polske regissøren Roman Polanski må stille i retten, anklaget for injurier mot en kvinne som har beskyldt ham for seksuelt overgrep, får AFP opplyst.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Rettskjennelsen fra domstolen i Paris setter ingen dato for rettssaken mot 89 år gamle Roman Polanski, som ble siktet i oktober i fjor, skriver nyhetsbyrået.

Polanski har flere ganger blitt anklaget for overgrep gjennom karrieren, men han har aldri måttet møte i retten i Frankrike for anklagene. Det er skuespiller Charlotte Lewis som har fremmet injuriesaken.

Hun spilte i Polanskis film «Pirates» fra 1986, og hevdet i 2010 at regissøren voldtok henne i Paris på 80-tallet, da hun var 16 år gammel.

Polanski kalte Lewis en «løgner» og en «fabeldikter» i et intervju med magasinet Paris Match i 2019, og viste til sitater hun ble tilskrevet i et intervju med den britiske tabloidavisa News of the World i 1999 der hun uttrykte begjær for ham. Lewis sier at sitatene er unøyaktige.

Polanskis forsvarer Herve Temime sa til AFP i oktober at det «automatisk» blir tatt rettslige steg i injuriesaker, og at de ønsker rettssaken velkommen som en måte å få fortalt sannheten.

Polanski er stadig ettersøkt i USA, der han er anklaget for å ha dopet ned og voldtatt ei 13 år gammel jente. Han ble pågrepet og siktet i 1977, men greide å flykte til utlandet før dommen falt. Han har aldri innrømmet voldtekt, men har erkjent å ha hatt sex med en mindreårig.

I 2019 anklaget den franske fotografen ham for å ha voldtatt henne i Sveits i 1975 da hun var 18 år gammel og jobbet som modell og skuespiller. Hun hevder at han slo henne og forsøkte å tvinge henne til å ta en pille.

Powered by Labrador CMS