Prisvinnerne mottar IR-prisen. Foto: Glenn Slydal Johansen
Prisvinnerne mottar IR-prisen. Foto: Glenn Slydal Johansen

IR-prisen til to prosjekter

TØNSBERG (Journalisten): Prisen delt mellom Erling Borgen og Harald Erakers «Oppgjørets time», og Atle Andersson, Lasse Lambrechts og Eystein Røssums artikkelserie «Spillet om klimakronene».

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Prisen ble delt ut under gallamiddagen på gravekonferansen Skup lørdag.

Juryen begrunner tildelingen slik:

- Dokumentaren og artikkelserien utforsker de politiske og sosiale realitetene bak norsk og internasjonal handel med klimakvoter. Fra hver sin kant har prisvinnerne gitt seg i kast med et komplekst, tungt og til dels abstrakt politikkområde med vidtrekkende globale forgreininger. Begge prosjektene viser på en forbilledlig måte at man gjennom kritisk journalistikk kan behandle dette stoffet både engasjerende og pedagogisk. Begge prosjektene berømmes for grundig research og stilsikre visualiseringer tilpasset henholdsvis tv og avis. Prisen er likevel først og fremst en anerkjennelse av to vesentlige og på hver sin måte avslørende bidrag til både norsk og internasjonal klimadebatt.

Det er fjerde gang at IR-prisen deles ut. I år fikk juryen inn 18 nominasjoner.Juryen har bestått av Gerd Inger Polden, Per Kristian Haugen, Christian Borch og Anne Hege Simonsen.

Juryen sier ifølge en pressemelding at nivået har vært høyt blant årets nominerte. Særlig gleder de seg over en trend om at flere er kollektive produksjoner der to eller flere har samarbeidet om vanskelige problemstillinger.

- I større grad enn tidligere er bidragene også preget av en vilje og evne til å kombinere norske og globale fenomener og perspektiver, noe vi mener er en spennende utvikling.

Morgenbladets fikk hederlig omtale for Lena Lindgrens «Europa-spesial» og Nizam Najjars dokumentar «Dagbok fra revolusjonen».

 

Powered by Labrador CMS