Stian Eisenträger i Internasjonal Reporter er glad for støtte til utenriksjournalistikk. Foto: Adolphe Mbikay

Spleiselag for utenriks-pris

Flere større mediehus gir økonomisk støtte til Internasjonal Reporter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Internasjonal Reporters Journalistpris deles for femte år på rad ut under årets SKUP-konferanse. NORAD trakk støtten til prisen for to år siden. Det har ført til at organisasjonen har vært på pengejakt.

– Vi synes det er veldig positivt at mediehusene vil støtte utenriksjournalistikken. Til nå har vi fått midler fra VG, Dagbladet, Aftenposten, NRK, Nationen, Klassekampen og Bergens Tidende. Vi avventer også svar fra flere, sier styrelder Stian Eisenträger i Internasjonal Reporter (IR).

Ny frist

Prisen går til et journalistisk produkt som på en innsiktsfull, overraskende og engasjerende måte har kastet lys over et internasjonalt tema. Tidligere år har det kommet inn over 20 bidrag. Hvor mange som foreløpig er kommet inn i år er ikke sikkert.

– Fristen for å sende inn var opprinnelig 31. januar. Men alle i styret gjør dette på frivillig basis, og i år kom vi derfor litt sent i gang med promoteringen. Jeg er for eksempel i Kongo nå.

Ny frist for innsendelse av bidrag er: fredag 7. februar kl. 23:59.

Årets jury

Eisenträger sier han er trygg på at det både er kommet, og kommer inn, mange gode bidrag til juryen. Den ledes i år av Urix-anker Christian Borch. De øvrige jurymedlemmer er Anne Hege Simonsen ved journalistutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Gerd Inger Polden (tidligere NRK), og Torbjørn Færøvik.

Tidligere vinnere:

2013: Delt mellom Erling Borgen og Harald Erakers dokumentar ”Oppgjørets time” og Atle Andersson, Lasse Lambrechts og Eystein Røssums artikkelserie ”Spillet om klimakronene”.

2012: Eskil Engdahl og Aleksander Nordahl i DN for «Jakten på bloddiamanten».

2011: Kristin Solberg for reportasjeboka «Gjennom de renes land».

2010: Inger Sunde og Harald Eraker for «Connecting People», for FBI, NRK.

Powered by Labrador CMS