Solheim rett på tråden

Fredag ble utviklingsminister Erik Solheim den første statsråden med podcast. Serien heter «Erik Solheim – Rett på tråden».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Solheim skal etter planen ha ukentlige telefonsamtaler med aktuelle personer om aktuelle temaer. Samtalene tas og legges ut på regjeringen.no. De er også tilgjengelige gjennom iTunes.

Kofi Annan

Første samtalepartner var FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan. De to diskuterte det nye oljefunnet i Annans hjemland Ghana, og hvordan Norge kan hjelpe det vestafrikanske landet med å finne gode måter å forvalte de mulige oljeinntektene på. (podcasten finner du her)

– Politikk må forankres i det offentlige rom. Medievanene er i sterk endring. Unge mennesker får nyheter, informasjon og kunnskap på nye måter gjennom nye kanaler. Det er grunnen til at politikere og departementer må forsøke å følge med på disse endringene. Hvis ikke kan vi ende opp med å bare snakke i avisene og på TV til de over 40-50 år, sier Erik Solheim ifølge en pressemelding fra departementet.

Oppgraderer regjeringen.no

Solheims podcast innebærer en oppgradering av nettstedet regjeringen.no. Dette er, ifølge den samme pressemeldingen, den viktigste kommunikasjonskanalen for regjeringen og departementene på nett. Portalen skal bidra til at regjeringens politiske budskap og departementenes aktiviteter kommer fram.

Podkasting betyr at folk kan abonnere på lyd- og videofiler på regjeringen.no. Bruk av podkasting er et ledd i strategien for å bruke teknologi for å tilgjengeliggjøre og tilrettelegge informasjon til ulike brukergrupper.

Dersom du har behov for programvare for å høre podcast, finner du lenker til en rekke varianter her.

Powered by Labrador CMS