Aftenposten har lansert egen gratisapp med journalist Kjetil Østlis fortellinger og Arne Nøsts tegninger.

Egen rettssal 250-app

Aftenposten har lansert egen app med Kjetil Østli og Arne Nøsts fortellinger og illustrasjoner fra sal 250.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg tror ikke det er det store markedet, men det var heller ikke derfor vi laget denne appen, sier digitalredaktør Skjalg Engebø

I anledning ettårsmarkeringen for terrorangrepet som gikk av stabelen i helgen, lanserte Aftenposten gratisappen «Rettssal 250». Den inneholder journalist Kjetil Østlis ukentlige refleksjoner gjennom de ti ukene rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik pågikk. Samt Arne Nøsts illustrasjoner. 

Aftenposten har også lagt ved video der Østli og Nøst forteller om hvordan de løste det journalistiske arbeidet under rettssaken.

En fin øvelse

Ifølge Engebø ble appen laget fordi de ønsket å gjøre flere forskjellige redaksjonelle grep til markeringen. Som bilaget i søndagsavisen. 

– Og så tenkte vi at dette innholdet kunne publiseres om igjen. De ti historiene er allerede publisert på papir, og en app som ikke koster så mye å lage var en fin øvelse. 

Redaktøren ser slett ikke bort fra at denne øvelsen vil kunne gjentas med andre nyhetssaker i fremtiden. Han viser til at Aftenposten sammen med regionavisene også laget en egen EM-app, som kan nå lenger ut enn de tradisjonelle appene. 

– Avisene har i all tid laget bilag, en app er et naturlig steg å ta i den digitale alderen. 

Så langt har 10.000 lastet ned EM-appen. 

 

Powered by Labrador CMS