Jan Erik Skau. Foto: Birgit Dannenberg

– En stor skuffelse

De ansatte i Edda er skuffet over meldingen om at Mecom selger i Tyskland og ikke i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden i sommer har de ansatte i Edda Media slitt med spekulasjoner rundt eierskapet. Etter at konsernet ble lansert som salgsobjekt, har oppslagene florert i mediene om hvem som vil kjøpe Edda.

Håper

Nyheten om at deler av Mecoms tyske operasjon Berliner Verlag er i ferd med å bli solgt, kan bety at Mecom likevel ikke må selge Edda Media for å betjene milliardgjelden.

– Det kan se slik ut, sier konserntillitsvalgt Jan Erik Skau til Journalisten.

De tillitsvalgte i Edda Media har tidligere etterlyst nye eiere og har ment at det er A-pressen som har ligget best an til å ta over mediekonsernet. Også i Tyskland har de ansatte ønsket seg nye eiere. I fjor sommer gikk de ansatte i Berliner Zeitung så langt at de rykket inn en annonse i konkurrerende Die Tagezeitung hvor de etterlyste en ny eier.

I Edda Media håper Skau i det lengste at Mecom også må selge seg ut av Edda.

– Vi har registrert det som skjer i Tyskland, men etter som jeg forstår er ingenting avgjort ennå. Vi håper i det lengste og jobber for at Edda får en ny eier.

Skuffet

Skau erkjenner at uroen rundt eiersituasjonen trolig vil forsvinne som følge av et eventuelt salg av Berliner Verlag. Skau spør seg om det likevel er nok å selge avisene i Berlin for å gjøre bankene fornøyde.

Det har også vært spekulasjoner rundt om Mecom vil selge sin eierpost i Polen. Her skal blant andre tyske Axel Springer være blant interessentene. Skau håper uansett at Edda ikke blir sittende igjen med Mecom som eier. Spesielt er han kritisk til det engelske selskapets manglende evne til å informere og involvere de ansatte.

– Det vil være en stor skuffelse om det blir utfallet.

Etter det Journalisten kjenner til, vil ikke styreleder David Montgomery selge seg ut av Norge, som bidrar til en god kontantstrøm til det gjeldstyngede medieselskapet. Trolig vil deler av den nederlandske virksomheten bli solgt. Ifølge kilder i Mecom skal selskapet ha vært i forhandlinger om å selge seg ut av minoritetsposter i Nederland. Disse forhandlingene skal ha strandet på finansieringsproblemer.

Powered by Labrador CMS