Mimir Kristjansson på trening for Universitas. Nå lover han å slutte med det. Foto: Aurora Hannisdal.

– Jeg lover å slutte med trening

Journalist Mimir Kristjansson i Klassekampen sto fram som falsk student.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var kanskje ikke akkurat sånn han hadde håpet oppslaget i studentavisa skulle ende, Mimir Kristjansson. Da Universitas i går slo opp at Kristjansson melder seg opp på fag bare for å få billig trening, dukket snart redaktøren opp på kontoret.

Litt overrasket

Kristjansson innrømmet i Universitas at han ikke har hatt ambisjoner om å ta eksamen. I seks år har han kjøpt studiebevis for å få billigere trening og kollektivtransport.

– Jeg er overrasket over hvor stor oppmerksomhet dette har fått. Jeg gjør det ikke for å forsvare snylting. Men jeg trodde snyltingen var marginal, ikke så stor som 25 prosent. Så da er det kanskje godt at noen setter et ansikt på problemet, sier han og humrer.

Litt lærdom

Kristjansson karakterisereruten anstrengelser dagen som strålende. Høyresiden klager riktignok over den økonomiske oppfinnsomheten Rød Ungdoms tidligere ledere har lagt for dagen. Venstresiden har gjort det klart hvor dårlig PR det var å stå fram. Men hovedpersonen tar det hele med et smil. For selv om proporsjonene i hans øyne er i største laget, ventet han reaksjoner.

– Har du lært noe av å stille opp i denne saken?

– Vel, saken hadde sikkert blitt bedre om jeg hadde skrevet den selv, men jeg føler at det ikke er særlig med lærdommer å trekke. En del av vennene mine sa at jeg ikke måtte finne på å stå fram, og mente at det ville gi meg dårlig rykte. Men min logikk var såpass naiv og enkel at dette gjør jeg og har gjort, og da like greit.

Lite trening

Selv om den brummende redaktøren er å finne på et av Oslos mange trimstudioer, kommer nok ikke Mimir til å følge i de fotsporene med det første.

– Men jeg lover å slutte med trening og snylting. Det blir nok ikke så vanskelig, for jeg trener ikke så mye uansett.

 

Powered by Labrador CMS