Mediefolk:

Kjetil Hasselgård har bred bakgrunn innenfor prosjektledelse, fotografi og kommunikasjon.
Kjetil Hasselgård har bred bakgrunn innenfor prosjektledelse, fotografi og kommunikasjon.

Kjetil Hasselgård skal lede digitaliseringen av Norges største fotosamling

– Jeg gleder meg til å børste støv av det visuelle gullet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NTB ansetter Kjetil Hasselgård som prosjektleder for digitaliseringen av de historiske fotoarkivene til NTB, VG, Aftenposten og Aktuell, skriver NTB i en pressemelding.

Det er Norges største fotosamling med cirka 25 millioner bilder som dokumenterer norsk historie.

– Jeg gleder meg til å børste støv av det visuelle gullet og de glemte historiene som ligger i arkivet, sier Hasselgård i pressemeldingen.

Digitaliseringen av bildene er en forutsetning for å kunne tilgjengeliggjøre 100 år med pressebilder for publikum og bevare dem for ettertiden. Dette vil være nyttig for medier, skoleverk, elever, forfattere, forskere og samfunnet for øvrig, skriver NTB.

– Med Kjetil Hasselgård som prosjektleder går startskuddet for det enorme arbeidet det er å digitalisere de historiske bildearkivene våre, sier bildebyråsjef Joakim Nilsson i NTB.

– Prosjektet er viktig for å bevare og løfte fram de unike bildene og historiene som nå ligger gjemt i skuffer og skap. Vi er veldig fornøyd med å ha Hasselgård på plass, fortsetter Nilsson.

– Nå kan endelig det gamle arkivet digitaliseres og tilgjengeliggjøres i NTBs bildeportal. Samtidig kommer det allmennheten til gode gjennom samarbeidet vårt med Nasjonalbiblioteket. Jeg ser fram til å jobbe sammen med våre kunnskapsrike arkivarer og å etablere en effektiv produksjonslinje i samarbeid med Nasjonalbiblioteket, sier Hasselgård.

Hasselgård har bred bakgrunn innenfor prosjektledelse, fotografi og kommunikasjon. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Syklistenes landsforening og har tidligere arbeidet med internasjonale prosjekter i Myanmar og som selvstendig fotograf. Han har også jobbet med visuell rådgiving og som fotolærer ved Norges Kreative Fagskole, i dag Høyskolen Kristiania.

Powered by Labrador CMS