«Årets klubbleiar 2019» tar imot prisen under utdelingen tirsdag kveld. Foto: Privat

Josefine Spiro i Vestlandsnytt er kåret til «Årets klubbleiar»: – Et forbilde for andre

Hedret på NJs Styrkeløft.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Josefine Spiro, klubbleder i Vestlandsnytt, ble tirsdag kveld kåret til «Årets klubbleiar 2019» av Norsk Journalistlag (NJ).

Prisen ble delt ut under Styrkeløft, NJs årlige samling for kompetanseheving av de tillitsvalgte.

Vestlandsnytt-journalistene Bjørnar Torvholm Sævik og Josefine Spiro ble begge vinnere da NJ Møre og Romsdal delte ut sine journalistpriser tidligere i høst. Foto: Norsk Journalistlag

Juryens begrunnelse:

«Kva gjer du når det verken er klubb, eller lokalavtale i medieverksemda du er tilsett i? Let det ligge, tenkjer at det er for krevjande eller tek saka i eigne hender? Årets klubbleiar gjorde det siste. Utan røynsle som tillitsvald etablerte prisvinnaren klubb og tok på seg vervet som leiar. Vinnaren sørga for å få lokalavtale på plass - ein avtale som har gitt ein langt betre arbeidskvardag for kollegane i redaksjonen. Engasjementet for fellesskapet har ho også vist gjennom verv i lokallaget. Vinnaren har vist at rolla som tillitsvald, og samstundes vere journalist i ein liten redaksjon, let seg kombinere. Som prov på dette vart ho tildelt heider under NJ i Møre og Romsdal sin prisfest i 2019. Vinnaren er slik eit førebilete for andre. Det er slike som henne som tek organisasjonen vidare. Vi er stolte av å kunne tildelte heiderstittelen "Årets klubbleiar 2019" til Josefine Spiro i Vestlandsnytt.»

Fjorårets vinner var Grethe Brandsø i NTB.

Powered by Labrador CMS