Kjersti Løken Stavrum ber TV 2 avklare hva som har skjedd. Foto: Birgit Dannenberg
Kjersti Løken Stavrum ber TV 2 avklare hva som har skjedd. Foto: Birgit Dannenberg

Hvordan havnet upubliserte TV 2-intervjuer hos konkurrent?

Norsk Presseforbund: Viktig for diskusjonen om upublisert materiale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, sier til VG at hun reagerer på hvordan to upubliserte TV 2-intervjuer kunne bli publisert av en helt annen redaksjon. Fotballbladet Josimar trykket i sin siste utgave to hittil ukjente intervjuer TV 2 gjorde med den omstridte fotballagenten Jim Solbakken i oktober 2011.
 
Bladet bruker 180 sider på den såkalte “overgangssaken” der Veigar Páll Gunnarsson og Herman Stengel var sentrale.
 
VG skrev fredag hvordan politiet har fattet interesse for intervjuene, som TV 2 selv aldri valgte å vise offentligheten. Til Josimar forklarer sportssjef i TV 2, Vegard Jansen Hagen, at intervjuene med Solbakken, der agenten kommer med det som kan framstå som motstridende opplysninger av hva han sa i retten, ikke ble publisert fordi intervju-premisset ikke var klargjort godt nok.
 
– Hvordan har to upubliserte intervjuer havnet hos Josimar? Spørsmålet er viktig for den store diskusjonen om vern av upublisert materiale. Det er viktig at TV 2 bringer på det rene hva som har skjedd her – uten at man skal drive en jakt på kilder, selvfølgelig, sier Løken Stavrum til VG.
Powered by Labrador CMS