Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, har fortsatt tillit internt.

NFF-styret har full tillit til generalsekretær Bjerketvedt etter Josimar-lekkasje

Var anonym kilde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i Norges Fotballforbund har konkludert med at det fortsatt har tillit til generalsekretær Pål Bjerketvedt i kjølvannet av Josimar-saken.

Det opplyser forbundet i en pressemelding torsdag.

«Ut ifra en samlet vurdering av omstendighetene rundt saken, generalsekretærens beklagelse og hans utøvelse av rollen som forbundets daglige leder, har styret fortsatt full tillit til generalsekretæren», skriver NFF.

Årsaken til at Bjerketvedts tillit har blitt et tema, er en klagesak i Pressens Faglige Utvalg. NFF klaget inn fotballmagasinet Josimar for ikke å ha gitt forbundet tilsvarsrett i en sak som blant annet berørte årsaken til at tidligere kommersiell direktør Erik Loe byttet stilling i NFF.

I forbindelse med klagen avslørte Josimar at Bjerketvedt var blant de anonyme kildene i artikkelen. Den offentliggjøringen reagerte generalsekretæren kraftig på og følte seg «blåst som kilde».

Samtaler internt

Det var på forhånd kjent at fotballpresident Terje Svendsen skulle gi NFFs etiske komite en orientering om saken torsdag. Komiteen ledes av Mina Gerhardsen.

«Forbundsstyret i NFF har drøftet generalsekretær Pål Bjerketvedts omtale av en ansatt i en bakgrunnssamtale med bladet Josimar. Bjerketvedt har beklaget på det sterkeste at han omtalte en ansatt. Han har beklaget direkte til den ansatte som ble omtalt, til ansatte og til forbundsstyret. Styret har tatt redegjørelsen og beklagelsen fra Bjerketvedt til etterretning», heter det i uttalelsen fra forbundet.

NTB var tidligere denne uken i kontakt med ansattrådet i NFF.

– Det kommer ingen uttalelse til mediene fra ansatterådet i denne saken, sa leder Petter Solland da.

Uttrykt tillit

B

Pål Bjerketvedt ønsker overfor NTB ikke å kommentere forbundsstyrets konklusjon om at han fortsatt har full tillit som generalsekretær.

Tidligere har han bekreftet at egen tillit har vært et tema internt i NFF-systemet som følge av Josimar-saken. Blant annet har det vært gjennomført samtaler med det nevnte ansattrådet.

– Situasjonen er tøff og spesiell å være i, med det utgangspunktet som er. Når det reises et spørsmål om tillit, så er det også krevende. Samtidig er jeg ansatt av forbundsstyret og rapporterer til forbundsstyret. Det er der spørsmålet om tillit må reises og vurderes. Det er situasjonen for meg nå, sa Bjerketvedt til NTB nylig.

Svendsen har også underveis i prosessen uttrykt at han har tillit til Bjerketvedt. Bjerketvedt ble ansatt i lederjobben i Norges Fotballforbund i 2016. Han var tidligere sjefredaktør i NTB.

Torsdag ble det kjent at generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund bruker initiativretten og klager Josimar inn for PFU for brudd på kildevernet.

Powered by Labrador CMS