Konsersjef i Polaris, Per Axel Koch, sier at han tror året skal gå bra på tross av litt motgang.

Polaris-aviser tilbyr gavepensjon til ansatte over 62 år

Tilbud er allerede gitt i Adresseavisen, Fædrelandsvennen og Sunnmørsposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polaris Media har besluttet å legge til rette for at mediehusene i konsernet kan tilby gavepensjon til ansatte som fyller 62 år i år og neste år. Det bekrefter konsernsjef Per Axel Koch overfor Journalisten. Kampanje omtalte beslutningen på konsernnivå i desember.

Det er imidlertid hvert enkelt selskap som bestemmer hvorvidt de ønsker å tilby ordningen, og ordningen er frivillig for de ansatte.

Avhengige av god effekt

Fristen for å takke ja til tilbudet er satt til 31. januar, og Koch sier de tror tiltaket vil bli godt mottatt, og at det forhåpentligvis kutter kostnadene tilstrekkelig.

– Dette er et frivillig tilbud, men vi er avhengige av at vi får god effekt. Det har vi vært tydelige på, sier han.

Han understreker at tiltaket skal håndteres regionalt og ute i de ulike selskapene. Polaris-konsernet består av blant annet 53 mediehus fordelt på regionene, og Koch sier at det nå er mer krevende rammebetingelser enn for bare noen få år siden.

– Annonseinntektene har gått ned, og vi har ikke hatt den samme veksten i brukerinntektene. I forhold til tidligere har vi mye mer digitale inntekter enn vi hadde for fem år siden, så vi har justert oss på plass. Så håper vi å videreutvikle posisjonen digitalt, og å øke digitale inntekter. Vi tror dette skal gå bra, men må gjøre noe, sier han.

Tilbud i Fædrelandsvennen

Året som kommer blir vanskelig å budsjettere, sier Koch, men de tror det blir mer krevende enn tidligere. Det er spesielt papirbaserte inntekter der man merker det. Han tror det skal være mulig å kutte kostnader tilstrekkelig, men sier de er avhengige av at gavepensjonsordningen gir effekt.

– Det har vært flere år med vekst nå, så det at vi får litt motgang må vi klare å håndtere på en god måte. Vi vet ingenting om 2023, vi får se hvordan det blir, men jobber så godt vi kan, avslutter han.

Administrerende direktør i Fædrelandsvennen og Polaris Media Sør, Håvard Kvalheim, kan fortelle til Journalisten at de i sør har tilbudt alle de åtte selskapene ordningen.

– Det har vært en kostnadsvekst som ikke har vært i balanse med inntekstveksten, og så håper vi at det blir en effekt av en slik frivillig ordning, sier han til Journalisten.

Foruten Fædrelandsvennen består Polaris Media Sør av Agderposten, Varden, Lister, Lindesnes, Vennesla Tidende, Lillesands-Posten og Grimstad Adressetidende.

Halvparten i Midt-Norge

Administrerende direktør i Adresseavisen og Polaris Media Midt-Norge, Tove Nedreberg, sier til Journalisten at de har tilbudt gavepensjon til selskapene med ansatte i den aktuelle aldersgruppen.

– Blant våre 15 mediehus dreier det seg om knapt halvparten, sier Nedreberg.

Hun kan bekrefte at Adresseavisen er blant mediehusene der de ansatte har fått tilbud om gavepensjon, noe Kampanje også omtalte i desember.

Administrerende direktør i Polaris Media Nordvestlandet og Polaris Media Nord-Norge, Harald H. Rise, skriver i en tekstmelding til Journalisten at blant deres 25-30 mediehus er veldig mange av dem små, og ordningen vil trolig være lite aktuell for flertallet.

Men administrerende direktør i Sunnmørsposten, Kjell Slinning, bekrefter overfor Journalisten at de har gitt tilbudet til sine ansatte.

– Vi har presentert muligheten til de som kan benytte seg av det. Men hvor mange det blir vet vi ikke ennå. Det vil nok ikke gjelde så mange, sier Slinning.

Administrerende direktør i iTromsø, Cecilie Stefannusen, skriver i en sms til Journalisten at ting ennå er uavklart.

Powered by Labrador CMS