Nyhetssjef i NRK, Stein Bjøntegård, og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen (t.h.) under PFU-møtet i dag.
Nyhetssjef i NRK, Stein Bjøntegård, og generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen (t.h.) under PFU-møtet i dag.

Lynrask PFU-fellelse av Se og Hør:
Omtalte kjendispar som kjærester over ett år etter brudd

Hadde allerede innrømmet brudd på god presseskikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Se og Hør fikk kraftig kritikk og ble felt av PFU onsdag.

Det var omtalen av svømmeren Henrik Christiansen og TV2-reporter Ellen Kessel i en artikkel fra i sommer som var klaget inn. I artikkelen med tittelen «Lykkelig med kjæresten» skrev Se og Hør at paret hadde blitt samboere og at de nå skulle få mer tid til hverandre.

Paret hadde imidlertid skilt lag over ett år før artikkelen ble publisert, og fått nye partnere. Dermed klaget de Se og Hør inn for PFU på punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten, som krever at pressen kontrollerer opplysninger før publisering.

Lynrask fellelse

Som Journalisten tidligere har omtalt har allerede Se og Hør innrømmet å ha brutt god presseskikk, og det ble en lynrask fellelse i PFU.

– Dette kunne nesten vært en forenkla behandling, sa nestleder i PFU, Ellen Ophaug, under møtet.

Utvalgsmedlem Ingrid Rosendorf Joys beskrev saken som en «soleklar fellelse».

«PFU noterer at Se og Hør har publisert en rettelse og beklagelse, men det veier ikke opp for overtrampet. Se og Hør har brutt god presseskikk på punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten», heter det i uttalelsen som ble vedtatt.

Powered by Labrador CMS