NTB ikke informert om Klar Tale

Tirsdag ble kontrakten som overfører Klar Tale til Vårt Land fra NTB, undertegnet. Men foreløpig har ingen i Stiftelsen Klar Tale underrettet NTB om dette.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det har jo ligget i kortene, så overrasket er jeg ikke. Men det er jo litt underlig at ingen fra Stiftelsen Klar Tale har varslet oss om dette, før du nå ringer oss, sier NTBs sjefredaktør Pål Bjerketvedt i en kommentar til Vårt Lands overtakelse av Klar Tale.

Den bekreftede overtakelsen aktualiserer også spørsmålet om de fire Klar Tale-journalistenes framtidige skjebne. NTB er inne i en slankeprosess og har tidligere varslet de fire Klar Tale-ansatte med en «betinget oppsigelse» fra nyttår, det vil si at de blir oppsagt i tilfelle lettlestavisen havner hos Vårt Land. Noe som nå altså er klart.

– Det som er et faktum er at det dreier seg om fire Klar Tale-journalister som ikke skal inn i Vårt Land-systemet. Men siden jeg ikke har fått noen bekreftelse fra stiftelsen om kontrakten om overtakelsen er undertegnet, vil det bli feil av meg å kommentere deres situasjon på nåværende tidspunkt, sier Bjerketvedt.

Powered by Labrador CMS