Søker redaktør til Klar Tale

3. januar kommer første utgave av Klar Tale i regi av Vårt Land. Nå søker avisen ny redaktør til lettlestavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Prosessen er blitt forsinket, og det er bare to måneder fram til nyttår. Men vi legger til grunn at første utgave skal komme 3. januar, og håper at både redaktør og stab skal være på plass til da, sier Harald Solberg, viseadministrerende direktør i Mediehuset Vårt Land.

Svarer NJ-journalistene neste uke

Vårt Lands overtakelse av Klar Tale fra NTB har skapt stor uro rundt skjebnen til lettlestavisens fire journalister. Vårt Land har hele tiden avvist at det er snakk om virksomhetsoverdragelse og at de må overta ansvaret for de ansatte i Klar Tale.

– Har journalistene vært i kontakt med dere, etter at Klar Tale-kontrakten ble underskrevet tirsdag?

– Nei, men det har vært kontakt tidligere, og gjennom NJ har vi mottatt et brev med deres syn på saken. Vi vil besvare brevet så fort som mulig, trolig allerede neste uke, sier Solberg. Han vil ikke si noe om innholdet i brevet, utover at Vårt Land fortsatt mener at det ikke dreier seg om virksomhetsoverdragelse.

Redaktøren bestemmer

Solberg ønsker heller ikke å si noe som kan tolkes i den retning at Klar Tale-journalistene har forrang, når deres stillinger lyses ut seinere i høst.

– Nå søker vi etter redaktør, og i samsvar med norsk tradisjon vil redaktøren deretter ha et avgjørende ord med hensyn til hvem som skal utgjøre Klar Tales redaksjon. Jeg kan derfor ikke si noe om hvordan denne sammensetningen kommer til å bli, sier Solberg.

– Det er kort tid fram til nyttår. Hva gjør dere dersom ikke den nye redaktøren har fått staben sin på plass til årsskiftet?

– Da vil vi i en overgangsfase trekke på de ressursene vi allerede har her i huset, svarer Solberg.

Powered by Labrador CMS