Tre ble med til nye Klar Tale

Redaktør Kristin Steien Bratlie tok med seg to journalister fra den gamle staben i Klar Tale over i den nye redaksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mediehuset Vårt Lands overtakelse av Klar Tale fra NTB skapte stor uro rundt skjebnen til redaksjonens fire journalister. De ble sagt opp fra NTB, men Vårt Land hevdet at det ikke var snakk om en virksomhetsoverdragelse, noe som ville utløse krav om å følge med på lasset. NJ, som de ansatte søkte råd hos, mente det motsatte. Og Kristin Steien Bratlie, som var talsperson for de ansatte, sa seg opprørt og frustrert over situasjonen de var havnet i.

Flere med

Nå har imidlertid saken løst seg ved at to av journalistene har fått jobb i den nye redaksjonen. Kristin Steien Bratlie ble ansatt som redaktør og hun plukket Silje-Karine Kikut Moen til den ene journalistjobben. Dessuten er Marianne Bugge Nordberg, som var vikar i gamle Klart Tale, med over. Av de øvrige har en fått ansettelse i NTB og en har gått av med AFP.

– Vi har en veldig god tone med Mediehuset Vårt Land. Jeg søkte stillingen på vanlig måte. At de valgte meg som redaktør ser jeg som et tegn på at de ønsket en best mulig stab. Jeg sto også fritt til å ansette mine medarbeidere, sier Bratlie, som har vært tilknyttet Klar Tale i sju år.

Godt forhold

Redaktøren understreker at hun i dag har veldig godt forhold til alle parter i saken.

– Dette endte bedre enn dere fryktet i starten?

– Jeg håper iallfall leserne i dag har fått et produkt som de synes er bra, sier hun.

Administrerende direktør i Mediehuset Vårt Land, Helge Simonnes, sier de ville ha Klar Tale i sin portefølje fordi de mener bladet har et viktig samfunnsoppdrag.

– Leservansker er et stort problem som vi er glade for å bidra til å gjøre noe med. Dessuten passer avisa bra inn i vår strategi om å satse på nisjemedier. Vi har solgt stort sett alle lokale aviser og har gått over til nasjonal smale medier, sier Simonnes.

Brenner

Når det gjelder turbulensen rundt overtakelsen sier han at Vårt Land føler seg helt skyldfri.

– Vi søkte på et anbud og vant. Men jeg er glad for at saken har løst seg på en god måte, og at Kristin Steien Bratlie ble redaktør. Hun brenner for saken og er en dyktig avisleder. Dette blir bra for oss, mener Simonnes.

Powered by Labrador CMS