Klubben og ledelsen i Fremover er enige om brudd på hovedavtalen i forbindelse med ansettelsen av utviklingsredaktør Frida Brembo og ansvarlig redaktør Anders Horne.

Klubb og ledelse enige: Fremover brøt hovedavtalen

– Vi er fornøyd med at dette blir protokollført, og at alle er enige om at slik skal det ikke være, sier klubbleder. 

Publisert Sist oppdatert

De ansatte i avisa Fremover og ledelsen er kommet til enighet etter ansettelsen av nye redaktører. Det melder Medier24 torsdag. 

Leder for redaksjonsklubben i Fremover, Hedda Johansen Fors, har tidligere uttalt til Journalisten at hun mener ledelsen brøt hovedavtalen da Frida Brembo ble ansatt som utviklingsredaktør i forbindelse med ansettelsen av Anders Horne som ny ansvarlig redaktør.

Forhandlinger 

Klubben har vært i forhandlinger med ledelsen ved flere anledninger. De mener Fremover har gjort seg skyldig i to brudd på hovedavtalen: At stillingen som utviklingsredaktør ikke ble utlyst, og at de ansatte ikke har fått lov til å komme med tilbakemelding  

Ifølge Medier24 har imidlertid ledelsen og klubben nå blitt enige om at hovedavtalen kun er brutt på punkt 9.15 C, som sier at en slik stilling skal utlyses.   

– Vi er enig i at manglende utlysning av stillingen som utviklingsredaktør innebar et brudd på hovedavtalens pkt. 9.15 C. Og så har vi samtidig et noe ulikt syn på om involveringen før ansettelsen var tilstrekkelig for å oppfylle kravene i hovedavtalens pkt. 9.15 B. Vi ser fram til fortsatt god dialog og godt samarbeid med klubben i Fremover, skriver styreleder i Fremover Renate Slettli Nymo til Medier24. 

En vesentlig uenighet

Det partene ikke klarte å enes om var hvorvidt de ansatte fikk komme med tilbakemeldinger under ansettelsesprosessen. Tidligere har Slettli Nymo bekreftet overfor Journalisten at stillingen som utviklingsredaktør ikke ble utlyst

– Ansettelsen skjedde etter ønske fra påtroppende ansvarlig redaktør, og ble diskutert med tillitsvalgte. Ansatterepresentant fikk også anledning til å uttale seg, skrev hun til Journalisten tidlig i januar. 

Lederen for den lokale NJ-klubben, Johansen Fors, sier til Journalisten det var under et forhandlingsmøte for rundt to uker siden de ble enige om at hovedavtalen ble brutt i forbindelse med utlysning av stillingen, men at de ordnet et nytt møte for å behandle hvorvidt de ansatte ble involvert i prosessen - et møte der også styreleder deltok. 

– Er dere skuffet over at dere ikke ble enige om begge punktene? 

– Ja. Men det var litt forventa. Vi innså etter hvert at de har sin oppfatning av hvordan prosessen har foregått, og vi har en annen. Vi gikk inn i møtet i visshet om at vi ikke kom til å bli enige om det. Målet var å virkelig fortelle vår side av saken, og å forklare hvordan vi ikke ble involvert. Vi ville at det skal bli anerkjent at det har vært rotete prosess, at  mye skulle skjedd på en annen måte og at vi blir enige at det ikke skal skje igjen, sier Johansen Fors. 

Hun skulle selvsagt ønske at ledelsen var helt enige med dem, forteller hun, og understreker at de aldri hadde påstått at det forelå brudd på hovedavtalen uten god grunn. Nå har de ikke noe å vinne på å gå noe videre, sier Fors Johansen. 

– Vi er fornøyd med at dette blir protokollført, og at alle er enige om at slik skal det ikke være.  

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS