Østlands-Posten felt i PFU

Klaget inn av husbygger, felt for manglende oppfølging av kommentarfelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da en klagesak fra en omtalt husbygger kom opp for Pressens Faglige Utvalg, ble avisa felt for brudd på god presseskikk på grunn av manglende oppfølging av kommentarfeltet, der det kom sterke påstander mot husbyggeren.

Bruddet gjaldt punkt 4.17 i Vær varsom-plakaten, som lyder: «Dersom redaksjonen velger ikke å forhåndsredigere digitale meningsutvekslinger, må dette bekjentgjøres på en tydelig måte for de som har adgang til disse. Redaksjonen har et selvstendig ansvar for så snart som mulig å fjerne innlegg som bryter med god presseskikk.»

Avisa omtalte en sak der naboer klaget på et hus som var under oppføring.

Klageren reagerte på flere aspekter ved dekningen, og flere PFU-medlemmer stilte seg kritisk til avisas utøvelse av imøtegåelse i saken. Men utvalget konkluderte med at det var relevant at ØP omtalte saken, og at den var basert på relevante kilder.

- Sterke beskyldninger

PFU reagerte på avisas oppfølging av påstander i kommentarfeltet.

I uttalelsen som ble vedtatt står det blant annet:

«PFU merker seg at ØP slettet innlegg, og også la inn en redaksjonell kommentar for å svare opp og korrigere leserkommentarer. Når det likevel fremdeles finnes kommentarer som karakteriserer husbyggingen og prosessen som ulovlig/kriminell og bevisst løgn, mener utvalget det handler om sterke beskyldninger som utløser VVP 4.14, og at ØP ikke har fulgt opp kommentarfeltet i tråd med VVP 4.17.

Østlands-Posten har brutt god presseskikk på punkt 4.17 i Vær Varsom-plakaten.»

Powered by Labrador CMS