Styreleder i Skup, Silje Sjursen Skiphamn. Her fra åpningen av Skup 2019. Foto: Eskil Wie Furunes

Skup-styreleder:
– Ikke praktisk mulig å utsette

– Kommer ikke til å ha mulighet til å betale tilbake påmeldingsavgift.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medlemmer i Skup-styret har vært samlet til møte om signalene fra flere mediehus- og konserner, skriver Medier24.

Flere er mildt sagt usikre på om de kommer til å sende sine ansatte på årets konferanse i Tønsberg, som avholdes 27.-29. mars.

Torsdag gikk Polaris-sjef Per Axel Koch ut i Journalisten med en klar oppfordring til Skup om å utsette til høsten.

– Jeg mener det blir helt feil å samle så mange journalister på ett sted slik situasjonen er nå. Jeg tror også fremmøtet er i fare for å bli veldig dårlig, sa Koch.

Skup-styreleder Silje Sjursen Skiphamn sier i dag til Journalisten at det etter deres vurdering ikke er praktisk mulig å utsette konferansen.

– Skup inngår forpliktende treårige avtaler med hotellet i Tønsberg. Kontrakten binder oss økonomisk til den planlagte helga, derfor går det ikke å utsette til en annen helg til høsten, sier Skiphamn.

– Er dere bekymret for oppmøtet?

– Det klart vi er bekymret for oppmøtet. Når så store aktører er usikre på om de vil sende sine ansatte, skaper det en vanskelig situasjon. Per nå er de offisielle, faglige rådene at arrangementet kan gå som planlagt, så vi skulle helst sett at de hadde litt mer is i magen før de tok sine avgjørelser, sier Skiphamn.

– Har Skup noen mulighet til å refundere betalte påmeldinger?

– Nei. Vi har booket de rommene vi har booket, og kommer ikke til å ha mulighet til å betale tilbake påmeldingsavgiften. Det går jeg også ut fra at mediehusene har forståelse for, Skup er jo en dugnad de i stor grad er med på selv.

Powered by Labrador CMS