Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media oppfordrer Skup-arrangørene til å utsette. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix
Konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media oppfordrer Skup-arrangørene til å utsette. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Ber Skup-arrangørene utsette:
– Blir overrasket hvis mange Polaris-ansatte møter opp

Arrangørene vet ikke om utsettelse vil være praktisk mulig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Polaris-konsernet, som eier Adresseavisen, Fædrelandsvennen og en rekke andre norske og svenske lokalaviser, utsetter store interne samlinger som Polariskonferansen og eget lederforum til høsten, som forholdsregler mot koronasmittespredning.

Konsernet stanser også deltakelse på eksterne arrangementer, med mindre det er «forretningskritisk».

Overfor Journalisten oppfordrer nå konsernsjef Per Axel Koch også arrangørene til å utsette Skup-konferansen, som etter planen går av stabelen i Tønsberg 27.-29. mars.

– Jeg mener det blir helt feil å samle så mange journalister på ett sted slik situasjonen er nå. Jeg tror også fremmøtet er i fare for å bli veldig dårlig, så jeg mener det riktige vil være å utsette til høsten, sier Koch til Journalisten.

Journalisten fortalte tidligere torsdag at Schibsted-konsernet vurderer deltakelsen til sine rundt 100 påmeldte ansatte.

– Blir overrasket

Koch peker på at det er kort tid til den store journalistkonferansen med totalt over 600 påmeldte skal avholdes, og mener det er utenkelig at smittefare-situasjonen vil endre seg stort på få uker.

– Vi holder på med samfunnskritisk virksomhet, og det er viktig å opprettholde sterke redaksjoner og gjøre alt man kan for å redusere risiko for smitte, sier Koch.

Konsernsjefen understreker at det er opp til ledelsen i de enkelte mediehusene å avgjøre hvordan de stiller seg til deltakelse på Skup.

– Men jeg vil bli overrasket hvis så mange fra Polaris møter opp, sier Koch.

Skup-styreleder Silje S. Skiphamn sier at de nå må se på muligheten for nettopp å utsette.

– Det er selvfølgelig noe vi må vurdere, men det er per nå ikke mulig å si om det er praktisk mulig å få til, sier Skiphamn til Journalisten.

Hun opplyser at arrangørene forholder seg til de rådende anbefalingene fra Folkehelseinstituttet og kommuneoverlegen i Tønsberg.

Skal vurderes av øverste leder

I intern informasjon sendt ut av Polaris-ledelsen torsdag, skisseres innstrammede retningslinjer:

  • Reiser og interne arrangementer som ikke er forretningskritiske skal ikke gjennomføres. Dette gjelder også reiser innenlands i Norge og Sverige, også mellom landene.
  • Polaris skal ikke delta på eksterne arrangementer, med mindre det er forretningskritisk å avstå.
  • Vurdering av om en reise eller et arrangement er så virksomhetskritisk at det skal gjennomføres, foretas av øverste leder i selskapet og HR.

Både lederforumet og Polariskonferansen skulle vært avholdt i Trondheim henholdsvis 24.-26. mars og 1.-2. april.

Ville ikke dratt på Skup nå

Sjefredaktør Kirsti Husby i Adresseavisen sier til Journalisten at hun tolker de nyinnførte retningslinjene til at det er uaktuelt å delta på arrangementer som Skup nå.

– Vi forholder oss til retningslinjene som ligger til konsernet. Hvis Skup ble arrangert i morgen, hadde vi ikke vært der. Men dette blir en fortløpende vurdering, sier Husby.

Hun legger til:

– Men det er vel ikke usannsynlig at vi har de samme retningslinjene i slutten av mars som vi har i dag.

Powered by Labrador CMS