Dagbladet 22.10.2009.

Opprør mot Dagblad-forside

Mediefolk og andre Twitter-profiler tar avstand fra Dagbladets forside om Tjostolv Molands sykdom.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

«SE hvor syk han er,» roper Dagbladets forside sammen med fire bilder av Tjostolv Moland fra retten i Kisangani. Dette har skapt sterk misnøye blant en stor andel av brukerne på Twitter.

Syk

«Gult eller raudt (presse) kort? I dag sender vi #Dagbladet den norske presseskammekroken,» skriver Berit Rekve som er informasjonsrådgiver i Studieforbundet.

«SE hvor syk han er» skriver Dagbl på 1. s: SE hvor syk Dagbladets utgavesjef er, svarer jeg. Hva heter HAN? @martineaurdal @martemichelet,» skriver NyTid-redaktør Dag Herbjørnsrud.

Brukerne reagerer også over at Dagbladet er totalt fraværende i debatten rundt forsiden. Vanligvis er flere av Dagbladets medarbeidere blant de mer aktive i diskusjoner på Twitter.

Fraværende

«Interessant å se/ikke se at alle #Dagbladet folk på Twitter er helt stille e dagens storm. Hvor ble det av konversasjon?» Digital strateg Nikki Schei er blant dem som etterlyser avisens medarbeidere.

Det gjør også tidligere tv-profil Svein Tore Bergestuen: «Er det ingen fra @Dagbladet på Twitter i dag? Hvorfor er det ingen som forsvarer forsiden? En skal være stolt av produktet sitt. Kom igjen!»

Dagbladets fravær i nettjenesten, hvor blant andre Martine Aurdal, Marie Simonsen og Morten Øverbye pleier å være aktive, har også ført med seg parodier på dagens forside. Som denne hvor man fleiper med ledelsen i avisen.

Avisen har heller ikke åpen debatt på de to artiklene om Molands helsetilstand. Ifølge kanalsjef Jon Reidar Hammerfjeld har Dagbladet konsekvent ikke debatt på artikler som handler om rettssaker og ulykker.

Dagbladets sjefredaktør, etikkredaktør og nyhetsredaktør befinner seg i skrivende stund i møter. Journalisten vil komme med mer utover dagen.

Powered by Labrador CMS