Under skiskytter-VM i 2016 var Emil Hegle Svendsen utøver. I år er han ekspertkommentator sammen med NRKs Ida Nysæter Rasch, men det blir fra studio på Marienlyst.

NRK kutter drastisk i VM-delegasjonen

Sender bare en tredel av fjorårets stab.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Som en følge av koronasituasjonen har NRK helt andre dimensjoner enn vanlig på operasjonen når de i februar og mars skal sende fra VM i skiskyting i slovenske Pokljuka, VM i alpint i italienske Cortina og ski-VM i tyske Oberstdorf.

Det forteller NRK-sportens Mads Håby til Dagbladet.

– Vi så tidlig at vi var nødt til å planlegge VM-opplegget vårt med en robust hjemmeoperasjon i Oslo som utgangspunkt. Det utgangspunktet har vi egentlig hatt siden sommeren, sier Håby til avisa.

Når skiskytterne skal gjøre opp om medaljene i Pokljuka fra onsdag 10. februar, har NRK kun 14 medarbeidere på plass, mot 40 under VM i Anterselva i fjor.

Studiosendingene blir gjennomført fra NRK Marienlyst i Oslo.

Kommentatorene Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde er imidlertid på plass i VM-bygda.

– Ola sin rolle er avhengig av tilstedeværelse på standplass. Det er også behov for å ha Andreas der sammen med Ola for å sørge for at dette lar seg gjennomføre på best mulig vis teknisk. Liv Grete Skjelbreid er også på plass i Pokljuka, sier Håby til Dagbladet.

For pågående alpint-VM i Cortina har NRK seks medarbeidere til stede.

Powered by Labrador CMS