Sjefen for Financial Times' Moskva-kontor Max Seddon skriver på Twitter at kvinnen er Marina Ovsjannikova, som er en av kanalens redaktører.
Sjefen for Financial Times' Moskva-kontor Max Seddon skriver på Twitter at kvinnen er Marina Ovsjannikova, som er en av kanalens redaktører.

Ansatt i russisk TV-kanal protesterte mot krigen under sending

– Stopp krigen. Ikke tro på propagandaen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En kvinne som er ansatt i en russisk TV-kanal, avbrøt mandag en nyhetssending og holdt opp en plakat med et antikrigsbudskap, melder Sky News.

– Stopp krigen. Ikke tro på propagandaen. De lyver for dere her. Russere mot krig, sto det på plakaten som kvinnen holdt opp.

Kvinnen skal ha blitt pågrepet i etterkant, melder den britiske kanalen.

Det var en nyhetssending på den russiske Kanal 1 som ble avbrutt. Her beskrives den russiske invasjonen av Ukraina som en «spesialoperasjon» for å «avnazifisere» landet. Kanalen gransker nå hendelsen, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Sjefen for Financial Times' Moskva-kontor Max Seddon skriver på Twitter at kvinnen er Marina Ovsjannikova, som er en av kanalens redaktører. Hun skal også ha lagt ut en video der hun legger skylda for krigen på Russlands president Vladimir Putin og ber om unnskyldning for sitt arbeid i de statlige russiske TV-nyhetene.

Powered by Labrador CMS