Nyhetssjef Andreas Nielsen i VG sier til NRK at avisa har opptak av intervjuet med Molde-ordfører Torgeir Dahl.

Molde-ordfører: – Jeg tok dessverre ikke sitatsjekk

VG: Korrekt sitert.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken er oppdatert med utdypende kommentar fra Torgeir Dahl, samt kommentar fra VGs nyhetsredaktør.

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) har skapt sterke reaksjoner med sitt utspill mot Oslos koronahåndtering, samtidig som kontakten med Statsministerens kontor har blitt et tema.

Overfor NRK utdyper Dahl tirsdag skriftlig om kontakten med Erna Solbergs statssekretær Peder Egseth, men forteller samtidig om kontakten med VG, som publiserte intervju med Dahl søndag morgen 28. februar.

«Lørdag kl 17.07 ringte VG meg om jeg var villig til å la meg intervjue, noe jeg selvsagt var villig til. Jeg tok dessverre ikke sitatsjekk», skriver Dahl til NRK.

– Hadde nok rettet opp denne setningen

Tidlig tirsdag ettermiddag utdyper ordføreren sitatsjekk-uttalelsen overfor Journalisten, og peker på en setning fra det første VG-intervjuet som spesielt har møtt motbør:

Dette dreier seg om «eller om innbyggerne ikke klarer å følge reglene». Det er denne setningen som har blitt tolket som en kritikk av Oslo sin befolkning, skriver Dahl i en e-post.

Ordføreren skriver at poenget han ønsket å få fram, var at han mener byrådsleder Raymond Johansen først avviste og harselerte med faglige råd fra FHI, før han etterpå måtte innføre de samme tiltakene som forskrifter selv, og at dette undergraver legitimitet til tiltak og svekker etterlevelsen.

– Dette handler altså om stødig kriseledelse. Med sitatsjekk hadde jeg nok rettet opp denne setningen, skriver Dahl til Journalisten.

– Profesjonell kilde

VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken sier til Journalisten at det er fint å høre at Dahl er enig med VG om at han ikke har blitt feilsitert.

– Intervjuet ble også tatt opp på bånd, som opplyst om ved starten av intervjuet, sier Håndlykken.

– Hvordan hadde VG håndtert et ønske fra Dahl om å endre i den nevnte setningen, i en sitatsjekk?

– Det blir jo hypotetisk, men utgangspunktet vårt er at når en profesjonell kilde som Dahl har avgitt sitater, så er de avgitt. Det han selvfølgelig ville hatt anledning til, er å utdype svaret sitt. Han har også all mulighet til å korrigere egne uttalelser i nye intervjuer. Den muligheten opplever jeg er gitt, i oppfølgerintervju med VG og flere andre medier, sier nyhetsredaktøren.

Powered by Labrador CMS