Renate Karlsmoen tar over ledervervet i NJ Student.

NJ Student

Renate Karlsmoen er ny leder for NJ Student

Tar over etter Veronika Elwart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NJ Student har holdt årsmøte, og valgt nytt styre:

Tredjeårs journalistikkstudent ved Oslo Met, Renate Karlsmoen, tar steget opp fra styremedlem til leder i den kommende perioden, og tar over etter Veronika Elwart.

– Det er et utrolig flott styre jeg har fått med meg, og jeg gleder meg masse til å se hva vi kan få til i løpet av året, sier Karlsmoen til Journalisten.

Foruten Karlsmoen består det nye styret av nestleder Siri Storesund Hansson, (Universitetet i Stavanger), økonomiansvarlig Iver Daaland Aase, (Universitetet i Bergen), styremedlemmene Julie Trulsvik Rasmussen (Nord Universitet), Sona Sillah (Høgskulen i Volda) og varamedlem Tora Jarnæs Vold (Høyskolen Kristiania).

Karlsmoen sier arbeidet i styret har gitt mersmak, og at hun føler hun har mer å bidra med.

Fremover ønsker hun å sette fokus på mangfold, i flere betydninger.

– Det oppleves som NJ Student er ganske sentralt organisert, og at det er viktig å satse på det som ikke er Oslo. Samtidig finnes det kjønnsutfordringer: Vi ønsker flere menn i vårt eget styre, og det er også en ganske stor overvekt av kvinner på mange journalistikkstudier. Det ønsker vi å gjøre noe med.

– Hva kan gjøres med det, tror du?

– Mye kan handle om høye karaktersnitt, og da blir det kanskje viktig å vise menn at det finnes flere veier inn i journalistikk enn å studere.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS