Mediefolk:

Sør-Varanger Avis må igang med å finne etterfølgeren til Ole-Tommy Pedersen, som snart gir seg som redaktør og daglig leder.

Ole-Tommy Pedersen gir seg som eneleder i Sør-Varanger Avis

– Krevende både med og uten korona.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ole-Tommy Pedersen gir seg i vinter som redaktør og daglig leder for Sør-Varanger Avis, skriver avisen i en pressemelding.

Pedersen informerte fredag de ansatte om at han i løpet av vinteren fratrer som toppsjef i den konsernuavhengige lokalavisen.

37-åringen er opprinnelig fra Kongsvinger, og har jobbet i Sør-Varanger Avis i snart fire år. Han har yrkesbakgrunn fra blant annet Glåmdalen og NTB, og har også jobbet 3,5 år som journalist i Finnmarken i Kirkenes før han meldte overgang til konkurrenten i mars 2017.

– Å være leder for en lokalavis er veldig gøy, men mediebransjen er også krevende både med og uten korona. Jeg har en del oppgaver igjen å sluttføre i vinter, men på sikt er det best for både meg og avisa at det kommer nye krefter inn i lederstolen, sier Pedersen ifølge pressemeldingen.

Stillingen som eneleder for Sør-Varanger Avis lyses ut i nærmeste framtid.

Pedersen blir sittende i stillingen fram til en etterfølger er på plass, og deretter i en skrivende stilling i en kortere overlappingsperiode, opplyser avisen.

– Utover våren og sommeren neste år sikter jeg meg mot litt videreutdanning, eventuelt i kombinasjon med en skrivende jobb. Jeg stresser ikke med den biten, og inntil videre skal jeg gi 100 prosent og mer til for å gi avisa best mulig grunnlag for å lykkes videre.

Powered by Labrador CMS