– KRS kommer til å være tett på det som skjer, gi innbyggerne innsikt og kunnskap og stille spørsmål der vi ser det er forhold som må fram i lyset. Vi er avisen for alle som bor og lever i Kristiansand, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum og nyhetsredaktør Marianne Drivdal. Foto: Heiða Guðmundsdóttir, KRS.
– KRS kommer til å være tett på det som skjer, gi innbyggerne innsikt og kunnskap og stille spørsmål der vi ser det er forhold som må fram i lyset. Vi er avisen for alle som bor og lever i Kristiansand, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum og nyhetsredaktør Marianne Drivdal.

KRS:

Kristiansands nye lokalavis er i gang 

Rekrutteringsarbeidet for å etablere en permanent redaksjon har pågått for fullt.

Publisert Sist oppdatert

Kristiansands nye lokalavis, KRS, er i gang. Det melder Amedia i en pressemelding tirsdag formiddag. 

– En viktig dag for byens befolkning og alle som mener at mediemangfold er viktig, sier ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum.

KRS er en helt ny og digital lokalavis for Kristiansand. Det er Amedia, Norges største utgiver av redaktørstyrte medier, som står bak nysatsingen i Sørlandets hovedstad. Avisen ble lansert i midten av mai, og allerede før den kom i gang, hadde nesten tusen personer tegnet abonnement på KRS.

– Som by er Kristiansand et utrolig spennende sted å starte en helt ny avis. Byen er blant landets største, og utvikler seg raskt på mange områder. Næringslivet har de siste årene tatt viktige steg framover, kulturlivet er mer aktivt enn for få år siden og det skjer betydelige endringer i byen, sier Stavrum i pressemeldingen. 

Han fortsetter: 

– KRS kommer til å være tett på det som skjer, gi innbyggerne innsikt og kunnskap og stille spørsmål der vi ser det er forhold som må fram i lyset. Vi er avisen for alle som bor og lever i Kristiansand. 

Arena for meningsbryting  

Stavrum opplyser at KRS er en partipolitisk uavhengig lokalavis som gjennom kritisk, åpen, uavhengig og redelig journalistikk skal ivareta Kristiansand-samfunnets og innbyggernes interesser, egenart og kultur. 

– Den pågående utviklingen i byen er det mange som har meninger om. Vi vil legge til rette for en levende samfunnsdebatt og gode debattarenaer. Med etableringen av KRS er det langt bedre muligheter for at lokale saker kan belyses fra flere sider. Vi skal være en viktig arena for lokal meningsbrytning og nye stemmer, og bidra til å utvikle lokaldemokratiet, sier redaktøren i pressemeldingen.

Dette er en del av gjengen som akkurat har presentert Kristiansands nye lokalavis. Ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum til venstre og nyhetsredaktør Marianne Drivdal til høyre.

Valgkampen fram til kommunevalget 11. september blir et viktig område for KRS de neste ukene. Avisen kommer til å presentere nyhets- og kommentarstoff før valget med et kritisk blikk på hva partiene og politikerne står for i ulike spørsmål. 

Stavrum er opptatt av å gi byens velgere et godt grunnlag når de skal avgjøre hvem de skal stemme på.

– Heier på lokalsamfunnet 

Nyhetsredaktør Marianne Drivdal lover at KRS blir en uredd og sprek lokalavis som vil være tett på Kristiansand, offentlige og private aktører i byen og alle som bor i byen.

– Samtidig er det en viktig oppgave for oss å få fram alt det spennende og positive som skjer og som gjør at det er fantastisk flott å bo i Kristiansand. KRS kommer til å være en avis som heier på lokalsamfunnet, sier Drivdal.

Arbeidet med å fylle KRS med godt innhold fra start har allerede pågått i flere uker. Både prosjektmedarbeidere, journalister fra andre redaksjoner i Amedia og nyansatte faste medarbeidere har bidratt. 

Samtidig har rekrutteringsarbeidet for å etablere en permanent redaksjon pågått for fullt. Noen er allerede på plass, og flere vil komme i tiden framover. Målsettingen er å ansette medarbeidere med god lokalkunnskap og et godt kontaktnett som gjenspeiler det lokalsamfunnet de skal lage avis for. 

Powered by Labrador CMS