Denne høsten håper professor Kristin Orgeret at HiOA har 20 masterstudenter. Neste år er planen at det skal tas opp 24 til. Foto: Privat

Satser på journalistikkmaster

Høgskolen i Oslo og Akershus utvider utdanningen med to nye år.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mer enn ti år har Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) samarbeidet med Universitetet i Oslo om felles masterstudier. Nå satser skolen på eget studium og at utdanningens 20 første masterstudenter i journalistikk er på plass fra høsten.

Emnene som blant annet tilbys er klima- og miljøjournalistikk, litterær journalistikk, journalism and ownership og videojournalistikk. Siste i oppdatert form med vekt på web-TV.

Her finner du emneoversikten

Faglig koordinator Kristin Skare Orgeret ved HiOA sier at særlig det siste emnet er et ledd i å holde tritt med utviklingen i bransjen.

Andre fag

– En gang i tiden var det nok med toårig journalistikkutdanning, så ble det tre og nå fem. Når blir det nok? Burde ikke journalister heller studere for eksempel statsvitenskap eller historie?

– For å bli god journalist trenger man fordypning. Og så mener vi at stadig flere redaktører ser behov for et metablikk på bransjen og kunnskap om strukturene som styrer den. Erfaringsbasert kunnskap står sentralt i masteren som vil være tverrfaglig. Studentene vil kunne opparbeide seg kunnskap som er mer tverrfaglig enn om de tar statsvitenskap eller historie, forklarer Orgeret.

– Det gir trygghet i å kunne noe.

Studiet begynner denne høsten selv om det skulle være færre enn 20 studenter. Det har ingen minstekvote. Orgeret sier hun ikke tror at alle bachelorstudentene vil begynne rett på masterstudiet.

– Kanskje vil flere ta et avbrekk og jobbe i bransjen en stund, for så å ta med seg denne kunnskapen inn i videre studier.

Powered by Labrador CMS