– Schibsted er et flott selskap og jeg er utrolig stolt over hva vi har oppnådd sammen, sier Kristin Skogen Lund.
– Schibsted er et flott selskap og jeg er utrolig stolt over hva vi har oppnådd sammen, sier Kristin Skogen Lund.

MEDIEFOLK:

Kristin Skogen Lund går av

Gir seg som konsernsjef i Schibsted ASA.

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med at Schibsted i dag presenterte resultatet for fjerde kvartal i 2023, meddelte konsernet at konsernsjef Kristin Skogen Lund har besluttet å fratre sin stilling så snart en etterfølger er funnet.

– Schibsted er et flott selskap og jeg er utrolig stolt over hva vi har oppnådd sammen. Jeg imponeres daglig av all talentet og engasjementet mine kolleger viser. Når Schibsted nå står ved en skillevei, finner jeg tiden riktig for å tre tilbake, sier Skogen Lund i en pressemelding.

Styret opplyser at det umiddelbart vil igangsette en prosess for å finne hennes etterfølger.

– Kristins lederskap har vært avgjørende i å forme dagens Schibsted, sier styreleder Karl-Christian Agerup.

Kvartalstallene Schibsted la fram i dag viser at konsernet avsluttet fjoråret med et driftsresultat før skatt på 684 millioner kroner. Driftsresultatet økte med 5 prosent fra samme kvartal i 2021. 

Schibsted opplyste samtidig at selskapet selger seg ut av Viaplay.

Forutsatt endelige avtaler og godkjenning fra aksjonærene, vil Schibsteds nåværende nyhetsvirksomheter og relaterte tjenester skilles ut fra Schibsted til et separat selskap som skal eies av Tinius-stiftelsen og ledes av Siv Juvik Tveitnes

Etter at transaksjonen er fullført, vil Schibsteds gjenværende virksomheter fortsette som et børsnotert selskap på Oslo Børs under et annet navn.

Powered by Labrador CMS