Kristoffer Rønneberg. Foto: Aftenposten

Åpner opp IR-prisen

Trenger ikke lenger bare være land i sør som dekkes.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I år som i fjor deler Internasjonal Reporter ut sin journalistpris under Skup i Tønsberg. Og i år som i fjor er prisen på 15.000 kroner.

Forskjellen er at Internasjonal Reporter står uten en fast økonomisk støttespiller, som tidligere har vært Norad, og det gjør at kriteriene for å kunne nominere en sak videre.

Friere

Norad-midlene har tidligere lagt føringer for kriteriene, som at underdekkede tema og land i sør er en forutsetning for å kunne nomineres. Prisansvarlig og styremedlem Kristoffer Rønneberg sier til Journalisten at det ser man nå bort fra. Det vil si, underdekkede land og temaer er fortsatt stikkord, men om tema er å finne i Washington DCs bakgater, vil det kunne kvalifisere.

– Det var et resultat av avtalen med Norad, etter det har vi fristilt oss fra den tankegangen.

I fjor var det rundt 30 nominasjoner til prisen som DNs Eskil Engdal og Aleksander Nordahl vant og Marit Higraff, Harald Eraker og Lisbeth Fauske Løland i NRK Forbrukerinspektørene fikk hederlig omtale for.

Ny juryleder

– Vi håper at nivået på nominasjonene i år blir like godt som i fjor. Da ble vi imponert.

Årets jury skal ledes av Christian Borch og består i tillegg av Gerd Inger Polden, Anne Hege Simonsen og Per Kristian Haugen.

Pengene til årets pris har IR funnet i egenkapitalen. Utgiftene er skåret til beinet og organisasjonens eneste ansatte er erstattet med et arbeidende styre. Rønneberg håper de etter hvert vil finne noen som vil støtte opp rundt prisen.

– Vi har hatt noen følere der ute.

Frist for å nominere saker er 31. januar.

Powered by Labrador CMS