Lars Døvle Larssen er klubbleder i Tønsbergs Blad. Foto: Birgit Dannenberg

Bylinenekt i Tønsberg

De ansatte nekter å signere og å dra på fest i ledelsens regi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det lokale lønnsoppgjøret i Tønsberg endte med null i lokale tillegg. Til det mente ledelsen at økonomien ikke var god nok og at avisen lå for langt bak budsjett. Det var klubben uenig i.

Ifølge klubbleder Lars Døvle Larssen var budsjettet overoptimistisk, og økonomien i selskapet ikke så dårlig som ledelsen skal ha det til.

Misnøye

– Vi mente det var grunnlag for et lokalt lønnstillegg. Derfor har klubben vedtatt å inntil videre boikotte sosiale arrangementer i ledelsens regi, sier klubblederen.

For noen uker siden begynte enkelte av journalistene å la være å signere artiklene sine. Disse har gradvis fått økt støtte fra resten av redaksjonen.

VG Netts ansatte gjennomførte en tilsvarende aksjon ved disse tider i fjor, og at journalistene i Tønsbergs Blad ikke signerer artiklene sine, er heller ikke noe nytt. Sammen med å boikotte fester, som julebordet; hva er det de ansatte forventer å oppnå?

– Jeg har vel ikke spesielle forventninger til at det skal resultere i at ledelsen vender tilbake til forhandlingsbordet. Ser du Edda-konsernet over det hele er det omtrent bare Sandefjords Blad som har oppnådd lokalt tillegg. Vi var såpass misfornøyde i klubben at vi måtte markere vår misnøye på det som har hendt.

Forundret

Ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, Håkon Borud, forteller at han synes det er rart at de ansatte aksjonerer nå, da mediebransjen er inne i en tung økonomisk tid.

– Jeg er forundret over at medarbeidere i redaksjonen aksjonerer slik det økonomiske klimaet i Norge og verden er i dag. I andre mediebedrifter i Norge forsvinner det hundrevis av stillinger, og journalister går ned i lønn, da synes jeg kanskje tidspunktet for en slik type aksjon blir litt merkelig, sier Borud.

Tønsbergs Blad har som de fleste mediebedrifter vært gjennom nedbemanninger. Borud sier at man har fått til dette uten å måtte ty til oppsigelser. Blant annet står flere stillingshjemler tomme i redaksjonen.

Mer mat

Borud forteller at han selv har et avslappet forhold til aksjonene og at han ikke er irritert eller provosert i noen særlig grad. Han håper at partene på et tidspunkt kan få til en løsning, men han kommer uansett ikke tilbake til forhandlingsbordet. Lønnsoppgjøret står fast, sier han.

At redaksjonsklubben boikotter sosiale arrangementer ledelsen står bak, i det julebordsesongen er i ferd med å slå inn, tar han med knusende ro.

– Det hadde selvfølgelig vært mest hyggelig om redaksjonen kom, men om ikke blir det mer å spise og drikke på oss andre.

Powered by Labrador CMS