Lars Helle blir i mai politisk redaktør i Dagbladet.

MEDIEFOLK:

Lars Helle blir politisk redaktør i Dagbladet

Dagbladet-veteranen får nye oppgaver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lars Helle (60) får en ny rolle i Dagbladet. Han tiltrer stillingen som politisk redaktør i mai.

Dagbladets redaksjon ble orientert i formiddag, skriver mediehuset i en pressemelding.

Helle har tidligere hatt en rekke stillinger i Dagbladet, blant annet nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør. Fra 2012 til 2021 var han ansvarlig redaktør i Stavanger Aftenblad, før han gjorde comeback i Dagbladet som stabsredaktør samme år. Helle har også vært ansvarlig redaktør i Rogalands Avis.

- Jeg blir veldig inspirert av å få arbeide så tett med noen av landets spisseste penner. Jeg har dessuten alltid vært opptatt av Dagbladets stemme i det offentlige rom og gleder meg til å bidra til å videreutvikle vårt uavhengige og kulturradikale profil, sier Helle i pressemeldingen.

Helle tar over etter Geir Ramnefjell, som sluttet tidligere i vinter.

– Dagbladet har tradisjoner tilbake til 1869. Avisa er maktkritisk og uavhengig. Kunnskapsbasert og fremtidsoptimistisk. Frisinnet og liberal. Og med brodd mot undertrykkelse og moralisme. Lars Helle kommer til å ivareta disse verdiene på beste vis. Han har en liberal sjel, og en fabelaktig evne til å løfte blikket og tenke prinsipielt. Jeg er trygg på at han vil fylle rollen som politisk redaktør på beste vis, sier ansvarlig redaktør Alexandra Beverfjord i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS