– Journalisten Skarvøy fastholder fortsatt sitatet. Det er ikke holdbart, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken. Her sammen med ansvarlig redaktør Gard Steiro og styreleder Torry Pedersen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

VG-redaktør kritiserer egen journalist: – Det er ikke holdbart

Understreker at de tror på kvinnen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy står ved omstridt sitat i Giske-saken. Ikke holdbart, mener nyhetsredaktøren i VG, som sier sitatet er tatt ut av kontekst.

Skarvøy har i en rekke medier nektet for å ha feilsitert Sofie, kilden i Giske-saken.

Skarvøy sa til NRK onsdag at han ikke ivaretok kilden på en god måte, men står på sin versjon av saken:

– Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg de samtalene vi hadde sammen, sa han.

– Ikke holdbart

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG reagerer på Skarvøys uttalelser.

– Journalisten Skarvøy fastholder fortsatt sitatet. Det er ikke holdbart, det er erkjent og avklart at sitatet er presset fram og avviker fra det Sofie egentlig forteller. Vi kan ikke se at det er noen endring i det Sofie har fremholdt, sier Tora Bakke Håndlykken til Dagens Næringsliv torsdag.

Skarvøy og VG har fått kritikk fra en rekke hold for deres dekning av den mye omtalte «dansevideoen» av Trond Giske. I den opprinnelige VG-saken om videoen, skrev Skarvøy at kvinnen i videoen, Sofie, sa at «det ble litt mye» om hendelsen. Det mener kvinnen ikke stemmer.

– Ut av kontekst

Torsdag la VG fram sin interne evaluering om dekningen, der de innrømmet en rekke feil i håndteringen av saken.

Håndlykken understreker at de tror på kvinnen.

– Sitater fremkalt under slike omstendigheter hører ikke hjemme i en VG-artikkel. I løpet av flere samtaler med Sofie har journalisten Skarvøy tatt ord og vendinger ut av kontekst, men dette dekker ikke det hun har opplevd og forsøkte å beskrive, sier nyhetsredaktøren.

Skarvøy har ikke svart på gjentatte henvendelser fra NTB om kommentarer til denne saken.

Powered by Labrador CMS