Fellesforbundet vil kjøpe Klassekampen-aksjer

For pengene vil redaktøren åpne Vestlandskontor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Fellesforbundet eier aksjer verdt 100.000 kroner i venstresidens dagsavis. Nå ønsker forbundet å øke denne posten, skriver Frifagbevegelse.no. Hvor mye er uvisst. Det som er sikkert er at representantskapet i forbundet har innstilt på å kjøpe aksjer i avisen, og at det er landsmøtet i oktober som avgjør hvorvidt det skal skje.

I begrunnelsen fra representantskapet heter det at det er behov for en tydelig dagsavis med fotfeste i arbeiderbevegelsen som en motvekt til andre dagsaviser uten et slikt fokus. Derfor er det også riktig å støtte avisen med å øke eierandelen.

«Fellesforbundet vil være tjent med at Klassekampen er sterk nok til å overleve i dagens utsatte avismarked, og at den fortsatt kan formidle fagbevegelsens utfordringer og politikk».

Braanen vil til Vestlandet Foto: Martin Huseby Jensen
Braanen vil til Vestlandet Foto: Martin Huseby Jensen

Nyheten om mulige nye eiere tas i mot med åpne armer hos sjefredaktør Bjørgulv Braanen. Han sier til Frifagbevegelse.no at det er flott med eiere som støtter utviklingen avisen har, og som er der for dem i tøffere tider.

Braanen har en idé om hva pengene skal brukes til.

– Nei, jeg synes vi generelt balanserer fint de tre beina vi står på: politikk, utenriks og kultur. Det vi har snakket om er å opprette et Vestlandskontor og legge mer av industridekningen dit, sier Braanen til Frifagbevegelse.no.

Klassekampen har fra før et Trondheimskontor.

Også LO har en aksjepost på 100.000 kroner. I mens Fagforbundet har en post verdt 5,9 millioner kroner (14,66 prosent av aksjene), Industri Energi har aksjer verdt 2,3 millioner (4,89 prosent av aksjene) og EL & IT Forbundet har aksjer for 500.000 kroner.

Powered by Labrador CMS