Skjermdump fra TV-Adressa

Lokal-TV kun på nett

TVAdressa på vei bort fra tv-skjermen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Avviklingen av Aktuelt-sendingene på TVNorge og etableringen av det digitale bakkenettet, har skapt problemer for flere lokal-TV-stasjoner. De lokale TV-stasjonene fikk inntekter gjennom distribuering av kanalen i det analoge bakkenettet og salg av redaksjonelt innhold til Aktuelt.

Siden i fjor høst har mediekrisen gitt til stram kontroll med kostnadene i mediehusene. Dette har igjen ledet til at flere lokal-TV-stasjoner er lagt ned. Nå står også TVAdressa farlig nær å bli avviklet som tv-stasjon, 12 år etter at Adressa gikk inn i daværende TVTrøndelag.

På nett

Sjefredaktør Arne Blix avviser at TVAdressa vil forsvinne. Han sier at den kan forsvinne fra tv-skjermen, men ikke fra pc-skjermen.

– Det er ikke grunnlag for å drive videre som i dag. Hvis vi ikke gjør noe dramatisk på kostnadssiden, blir det dyrere enn vi kan akseptere. Vi har parallelt med ordinære tv-sendinger opparbeidet kompetanse på levende bilder på nett, og der skal vi fortsette å ha tv-bilder.

Blix innrømmer at web-TV ikke er noe stort inntektsområde, men han mener det er et potensial der, samtidig som han mener at inntektene på ordinært TV faller.

Sjefredaktøren presiserer at ingenting er helt og holdent avgjort. Ifølge Blix vil det være snakk om 10 mennesker på Heimdal som skal jobbe dedikert med levende bilder. Han varsler slutt for eterbasert lokalfjernsyn fra Adressa, og antar at produksjonen av levende bilder ikke vil være nok til å dekke dagens loopsending.

Bombe

Leder i redaksjonsklubben Tormod Ellingsen aksepterer problemstillingen. Skulle Adressa satse på å beholde konsesjonen, forstår han ikke hvordan man skal fylle den med innhold.

En slik løsning kunne føre til konsesjonsbrudd. Han er samtidig usikker på hvordan nedbemanningen av avdelingen skal gjennomføres.

– Det er ikke en bombe at vi står på at vi ikke godtar rettede sluttpakker mot avdelinger eller enkeltperson. NJ og ledelsen er ikke enige om dette og vi skal ha nytt møte torsdag.

Bekymret

Han forteller at klubben er uenig med ledelsen om tallene de presentere, og hvordan selve prosessen er gjennomført.

– Den har vært forhastet og forutinntatt, og det er en veldig dårlig stemning i redaksjonen nå, sier han.

Ellingsen forteller han som følge av prosessen også har fått bekymringsmeldinger fra andre avdelinger i Adressa som er redde for hva fremtiden vil bringe.

Powered by Labrador CMS