Kulturminister Linda Hofstad Helleland (til venstre). Her sammen med finansminister Siv Jensen tidligere i 2016. Foto: Glenn Slydal Johansen

Kulturdepartementet sier nei til økt lokalavisstøtte

Før påske foreslo Arbeiderpartiet på Stortinget å øke minstebeløpet for pressestøtte til én million kroner. De ba Kulturdepartementet om å utrede saken, men kulturministeren sier nei.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for Ap-forslaget er den vanskelige økonomiske situasjonen som særlig de minste lokalavisene befinner seg i, skriver Klassekampen.

Saken ligger til behandling i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, som har bedt kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) om en foreløpig vurdering av forslaget.

I sitt skriftlige svar til Stortinget sier Helleland at en økning av minstebeløpet for produksjonsstøtte vil være langt mindre treffsikkert enn dagens ordning. Dette fordi dagens satser justeres etter avisenes opplag, utgivelsesfrekvens, markedsposisjon, og eventuelle overskudd. Helleland avviser også at de små lokalavisene har et særskilt behov for økt støtte, og viser til en utredning som Medietilsynet nylig har utarbeidet for Kulturdepartementet.

– Det er arrogant av statsråden å svare på denne måten. Det eneste vi ber om er en utredning om minstesatsene bør økes, men statsråden har allerede bestemt seg, fordi regjeringen har som uttalt mål å kutte i pressestøtten, sier Aps mediepolitiske talsperson Arild Grande.

Powered by Labrador CMS