Martin Solhaug Standal kommer rett fra skolebenken.
Martin Solhaug Standal kommer rett fra skolebenken.

MEDIEFOLK:

Martin Solhaug Standal ansatt som fotovaktsjef i NTB

Den nye fotovaktsjefen har nettopp fullført en bachelor i fotojournalistikk ved Oslo Met. 

Publisert Sist oppdatert

Martin Solhaug Standal har allerede rukket å være sommervikar og frilanser for NTB i flere år. 

Han har foruten bakgrunn som journalist i Forsvaret og BodøNU også kort praksis hos Adresseavisen og hovedpraksisperiode i Aftenposten. Også i sommer sitter han på NTBs fotodesk, men fra 1. oktober er han fast ansatt fotovaktsjef og går inn i en turnus som også innebærer perioder som nyhetsfotograf der man leverer stillbilder og video, skriver NTB i en pressemelding. 

Hans interesse teknologi og utvikling kommer til å bli viktig i tiden framover. 

– Fotojournalistikken er på vei inn i spennende tider. Jeg ser frem til å jobbe for NTB, som har ambisjoner om å være Europas mest innovative nyhetsbyrå. Jeg håper å kunne bruke mine egenskaper og interesser til å styrke fotoredaksjonen i tiden fremover,  sier Standal til NTB og videre:

– Jeg er ydmyk og stolt over å kunne starte i fast stilling som fotovaktsjef i NTB og gleder meg til å bidra med å være først ute med visuell journalistikk til norske medier.

Martin har god forståelse for NTBs rolle og er opptatt av å jobbe raskt og med de riktige sakene.

– Den 25. juni i 2022 satt Martin på fotodesk og hadde kveldsvakt for NTB. Han var akkurat kommet hjem da det ble meldt om skyting i Oslo sentrum. Martin håndterte samarbeidet med kolleger i felt, spørsmål fra norske og internasjonale kunder og i det hele tatt et enormt trykk på en fantastisk god og ryddig måte. Vi ble alle veldig imponert over Martin den krevende natten og den påfølgende dagen, sier Christina Dorthellinger, redaktør for visuell i NTB. 

Powered by Labrador CMS