Ivar Rusdal. Foto: Kristin Svorte

– Tilbød NJ et godt oppgjør

MBL mener det ville vært uforsvarlig å gi journalistene høyere tillegg enn andre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Årets hovedoppgjør mellom Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Journalistlag går nå til mekling. Styreleder Ivar Rusdal sier i en pressemelding at MBL bestrebet seg på å finne et balansepunkt mellom NJs ønske om økt lønn og bedriftenes evne til å tåle økte kostnader.

Skuffelse

– Vi mener vi tilbød NJ et godt oppgjør, og er skuffet over bruddet. Men vi tar til etterretning at partene har et ulikt syn på mediebransjens situasjon og fremtidige utfordringer.

Rusdal mener MBLs tilbud ville gitt journalistene en lønnsvekst og utvikling på nivå med alle andre yrkesgrupper dette året.

NJ brøt forhandlingene etter at forhandlingsdelegasjonen opplevde at den ikke fikk tilstrekkelig gjennomslag for kravet om et ekstraordinært etterslepstillegg på 12.000 kroner, utover de generelle tilleggene på 1.950 kroner og 975 kroner til lavlønns-/likelønnsutjevning.

«MBL mener det vil være uforsvarlig av mediebransjen å gi høyere tillegg enn det som er vanlig i andre deler av samfunnet etter et år med finanskrise som har rammet bransjen hardt, og i en tid der både annonse- og opplagsinntekter er under press», heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS