Eier og styreleder i Tjuefire, og nylig gjeninnsatt sjefredaktør i Medier24, Erik Waatland, her sammen med konsernsjef Siss Godager-Andersen.

Medier24 ikke i mål med frivillige løsninger

Har fått inn to sluttpakkesøknader.

Publisert Sist oppdatert

Fristen for å søke sluttpakke i Tjuefire AS – utgiver av Medier24 og KOM24 – gikk opprinnelig ut tirsdag i forrige uke. Men selv om fristen ble utsatt til fredag, har de ikke kommet i mål med frivillighet. Det bekrefter konsernsjef Siss Godager-Andersen overfor Journalisten.

Kutter årsverk

Det har vært store omveltninger i Tjuefire den siste måneden. 

6. mai publiserte selskapet en pressemelding hvor budskapet var at Tjuefire lå an til få et negativt driftsresultat på tre millioner kroner i 2023. I samme pressemelding ble det også offentliggjort at Cornelia Kristiansen slutter i stillingen som ansvarlig redaktør for de to nettavisene.

Nyheten kom bare én uke etter at det ble kjent at nyhetsredaktør Jan Magnus Weiberg Aurdal går fra Medier24 til en ny stilling hos Riksantikvaren.

I pressemeldingen kom det også fram at selskapet planlegger å redusere staben med fire årsverk.

Målet er å løse kuttene med med frivillige sluttpakker. Det fortalte konsernsjef Godager-Andersen til Journalisten i midten av mai. 

Sluttpakkene, som eier og styreleder i Tjuefire og nylig gjeninnsatt sjefsredaktør Erik Waatland, opplever som gode, innebærer arbeidsfritak med lønn i oppsigelsesperioden på tre måneder. I tillegg får de ansatte som søker sluttpakke et vederlag med utgangspunkt i en halv månedslønn per påbegynte år i bedriften

To pakker

– Dere skal kutte fire stillinger. Er det i tillegg til nyhetsredaktør og ansvarlig redaktør som allerede har gått? Eller betyr det at dere potensielt skal nedskalere med til sammen seks årsverk?

– Vi har sagt at vi håper å komme i mål med tre til fire sluttpakker, men vi har ikke landet nytt organisasjonskart enda. Noen av de tingene er litt usikkert per nå, så det kan jeg ikke svare på, sier Godager-Andersen.

Hun legger til: 

– Det jeg egentlig kan si, er at vi har gått ut med tilbud om tre til fire frivillige sluttpakker og vi har fått inn to som er godkjent på kommersiell side. 

Powered by Labrador CMS