Cornelia Kristiansen er blitt enig med eier Erik Waatland om å forlate redaktørjobben i Medier24.

Medier24 kutter kostnader – Cornelia Kristiansen slutter som redaktør

Ansvarlig redaktør slutter, styreleder overtar ansvaret.

Publisert Sist oppdatert

– Markedet for stillingsannonser var svakt gjennom hele fjoråret, men vi valgte å beholde staben for å gi gass i Medier24 og KOM24. Dessverre har også starten på dette året vært såpass svak, at vi ikke ser annen mulighet enn å redusere bemanningen for å sikre et sterkt økonomisk fundament, sier styreleder Erik Waatland i Tjuefire i en pressemelding.

Tjuefire eier og utgir blant annet nettavisene Medier24 og KOM24.

Kuttene innebærer at staben reduseres med fire årsverk.

Orientert mandag

De ansatte fikk beskjed om endringene mandag morgen. Bemanningsreduksjonen gjøres i første omgang med frivillige sluttpakker og i tett dialog med ansatte og verneombud, opplyser selskapet.

Ifølge pressemeldingen ligger selskapet an til et negativt driftsresultat på tre millioner kroner i 2023.

I forbindelse med endringene overtar styreleder Waatland som ansvarlig redaktør etter Cornelia Kristiansen, som slutter i selskapet. Siss Godager-Andersen fortsetter som administrerende direktør.

Kristiansen har vært ansvarlig redaktør i både Medier24 og KOM24.

– Vi skulle svært gjerne hatt med Cornelia videre, men hun har dessverre takket nei til å kun lede Medier24. Hun har gjort en fantastisk innsats som sjefredaktør, og etterlater seg en mer profesjonell redaksjon med godt samhold, dyktige journalister og en lang rekke trafikk- og abonnementsrekorder på samvittigheten, sier Waatland.

Avtroppende redaktør Kristiansen forteller at det å forlate Medier24 er et valg hun har tatt etter dialog med Waatland.

– Jeg forstår hvorfor endringene skjer, men samtidig vil det innebære en annen jobb og rolle enn den jeg har hatt de siste årene. Så da er det riktig av meg å gå videre. Jeg ønsker ham og hele Tjuefire-gjengen all lykke til, og kommer til å heie på dem fra sidelinjen, sier Kristiansen.

Til Journalisten legger hun til:

– Det er jo flere ting som har ført til dette. Det var både vanskelige tider i fjor, og så er det rigging for fremtiden der Erik har returnert som redaktør. Det til sammen har gjort at jeg ikke har den stillinga jeg ble ansatt i. Jeg og Erik snakket litt sammen og da går jeg videre.

– Hvordan føles det?

– Det formelle her er helt greit. Når man tar en jobb som toppleder vet man at ting kan endre seg. Men det er leit å forlate gjengen, som jeg kommer til å savne. Vi har fått til masse sammen med tanke på trafikk, engasjement, abonnement og kildearbeid. Det har vært en innmari morsom jobb.

Omorganiserer selskapet

Parallelt med kostnadskutt og en bemanningsreduksjon, gjøres en omorganisering som først og fremst er ment for å bygge Tjuefire AS for videre vekst, heter det i pressemeldingen.

Datterselskapene Lab24 AS (UE) og Partner24 AS fusjoneres inn i Medier24 AS - som bytter navn til Tjuefire AS. Holdingselskapet Tjuefire AS bytter også navn.

Gjennom å ta datterselskapene inn i Tjuefire, er målet å få til enda bedre samarbeid på tvers av nettavisene.

I forrige uke ble det kjent at nyhetsredaktør Jan Magnus Weiberg-Aurdal slutter i Medier24.

Powered by Labrador CMS