Konsesjonsutlysningene ligger ute på Medietilsynets nettside.
Konsesjonsutlysningene ligger ute på Medietilsynets nettside.

Alle kunne fått samme beskjed

Medietilsynet mente det var unødvendig å presisere reglene for reprisesendinger for lokalradiosøkerne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Blant informasjonen som ikke alle fikk var avklaringen om reprisesendinger telte som lokalt innhold. Ikke alle søkerne var klar over at sendte man lokalsendinger i reprise, ville de telle på lik linje som direktesendingen.

Unødvendig

Journalisten har fått dokumentasjonen som fikk kulturminister Giske til å lyse ut 28 lokalradiokonsesjoner på nytt. Den inneholder tre eposter fra tre forskjellige søkere, hvor det stilles spørsmål om repriser teller i oppsamlingen av halvtimer med lokalt innhold.

Den første eposten fra konsesjonshaver Rune Håkonsen i Studentradion kom 10. desember, to uker etter at tilsynet la ut den fulle utlysningsteksten til søkerne. Her spør Håkonsen om reprisesendinger også teller i regnestykket. Samme dag får han svar fra tilsynet om at ja, det gjør det.

Ei uke etter at Håkonsen får svaret fra Fredrikstad, legger tilsynet ut en presisering av hva som er lokalt innhold eller ei. I denne presiseringen nevnes ikke ordet reprise et eneste sted, akkurat som i utlysningsteksten.

– Vi mente dette var omfattet av den generelle informasjonen vi la ut. Vi følte det var unødvendig med en presisering, det var vår vurdering, sier områdeleder Gudbrand Guthus i Medietilsynet.

Avgjørende

At tilsynet følte det unødvendig å presisere på sine nettsider at reprisesendingene var med i regnestykket er en ting. For Studentradion i Trondheim var det viktig å få klarhet om akkurat dette med tanke på deres konsesjonssøknad.

– Det var ganske avgjørende å få den avklaringen. Vi hadde nok ikke klart å by like mye den gang dersom det ikke hadde vært for reprisene. På det skjemaet vi hadde satt opp, så hadde vi tolv halvtimesflater med lokalt innhold hvor det var begrenset med repriser, forteller ansvarlig redaktør Sverre Torp Solberg i Studentradion.

Han forklarer at de per i dag ikke vil ha problemer med å levere tolv halvtimer som er oppdaterte i dag.

Da presiseringen om lokalt innhold kom ei uke etter svaret, var ordet reprise heller ikke med. For Studentradion som hadde kontaktet tilsynet på eget initiativ, var ikke det så farlig.

– Nei, altså, vi tenkte ikke på det i det hele tatt, vi hadde fått en avklaring fra tilsynet så det var ikke i tankene våre.

Nytt innhold

I Adresseavisen har de vært spesielt opptatt av tilsynets telling av halvtimer og sjefredaktør Arne Blix er helt klar når det gjelder telling av lokalt innhold og inkluderingen av repriser.

– Mitt syn har hele tiden vært at ber man om lokalt innhold så gjelder ikke reprisene. I så fall, hvordan skal man da beregne det? Hvor ofte kan man sende det og når? Hva ligger innenfor primetime? Sender man dagsendingene på natten, er det greit?

– Jeg har en klar oppfatning: Lokalt innhold er nytt innhold, sier Blix.

Powered by Labrador CMS