Parat Media-leder Liz Ovesen går ut og er kritisk til mediekonsernene som nedbemanner.

Mener mediene skynder seg med nedbemanning før lovendring – blir blankt avvist

Parat-leder kritisk ut, og får kraftfullt tilsvar.

Publisert Sist oppdatert

– For oss ser dette ut som mediene forbereder seg på lovendringen som kommer 1. januar, der konsern plikter å tilby annet arbeid ved oppsigelser, nedbemanning og omorganisering. 

Det sier Parat Media-leder Liz Ovesen i en utsendt pressemelding.

– Tilpasser seg

Parat Media organiserer ansatte i mediebransjen som jobber med blant annet salg, IT, administrasjon, content marketing, distribusjon og produksjon.

Nå stiller lederen seg kritisk til at flere mediekonserner gjennomfører nedbemanning tett opp mot årsskiftet.

– Nedbemanningen forklares med behov for innsparinger, omorganiseringer og sparebehov. Samtidig er vi redd for at konsernene tar forhastede beslutninger, og skjærer for kraftig ned for å unngå nytt regelverk. Fra 1. januar innføres utvidede plikter for arbeidsgiver til å forsøke å finne annet passende arbeid. I tillegg innføres fortrinnsrett til nye stillinger i hele konsernet i ett år etter at oppsigelsesfristen er utløpt, sier hun i meldingen.

– Vi mener mediebedriftene nå tilpasser seg for å omgå arbeidsgiveransvaret, sier Ovesen.

Reagerer kraftig

Premisset blir ettertrykkelig avvist av to medieledere Journalisten har snakket med om utspillet. Begge understreker at eventuelle formelle nedbemanningsprosesser først skjer nettopp over nyttår.

Høstens pågående prosesser hos TV 2 og Schibsted har bestått av tilbud om sluttpakker og gavepensjon.

– Dette reagerer jeg ganske kraftig på, egentlig.

Det sier Lene Eltvik Vindfeld, organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2. De har hele tiden vært åpne om at en eventuell formell nedbemanningsprosess først er aktuelt i januar, sier hun.

– Da vil vi forholde oss til nettopp det regelverket. Vi har hele tiden hatt en god dialog med våre fagforeninger, inkludert Parat, om endringene og hvordan vi skal håndtere det hvis vi står i en situasjon der det er aktuelt, sier Eltvik Vindfeld.

– Så frykten til Parat er ubegrunnet?

– Ja, den er helt ubegrunnet. Vi er en ansvarlig arbeidsgiver som forholder oss til regelverket på en ordentlig måte, slik vi er forpliktet til å gjøre. Det skulle bare mangle, avslutter hun.

– Kjenner oss ikke igjen

Kommunikasjonsdirektør i Schibsted, Øyvind Salte, sier til Journalisten at utsagnet fra Parat viser en virkelighetsforståelse de overhodet ikke kjenner seg igjen i.

– Vi kjenner oss ikke igjen i den beskrivelsen i det hele tatt. Vi har heller ingen nedbemanningsrunder som konkluderer nå før jul. Veldig mye mer er det egentlig ikke si om det, sier Salte.

 

Powered by Labrador CMS